Ugrás a cikkhez
Reklám

A holland katonai rendőrség kedd éjjel őrizetbe vett az amszterdami Schiphol repülőtéren egy - a megfogalmazása szerint - "gyanús helyzetben" lévő férfit, és vizsgálódni kezdett a repülőtéren, melynek egy részét ki is ürítette, robbanószerkezet után kutatva. Négy óra elteltével, szerda hajnalban feloldották a rendkívüli biztonsági zárlatot, a gyanú vaklármának bizonyult.

A rendőrség szóvivőjének közlése szerint a hatósági ellenőrzés főként a repülőtér főterminálja előtti buszmegállók területén folyt.

A szóvivő nem tért ki arra, hogy mi volt az a gyanús helyzet, amely az őrizetbe vételhez vezetett, és nem fedett fel semmit a gyanúsított kilétéről sem.

Az akció lefújása után a szóvivő közölte, hogy semmilyen veszélyes anyagot nem találtak az őrizetbe vett férfinál, sem pedig annak poggyászában. Ennek ellenére az illetőt továbbra is vizsgálati fogságban tartják.

A szerdára virradó éjszakán történtek nemigen okoztak fennakadást a repülőtér légi forgalmában.

Hollandiában magas a biztonsági készültség a múlt hónapban Brüsszelben elkövetett terrorista merényletek óta, melyek egyike repülőtéren történt.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából