Ugrás a cikkhez
Reklám

A Szíria felett tevékenykedő orosz légierő egyik harci repülője még hetekkel ezelőtt behatolt az Izrael által megszállt Golán-fennsík területe fölé, ám a zsidók kapcsolatba léptek vele és meg sem próbálták lelőni. Az izraeli hadügyminiszter ma hozta nyilvánosságra az orosz repülő behatolásának esetét a Reset Bét közszolgálati rádiónak adott interjúban, s egyben elmondta azt is, hogy a zsidó állam nem avatkozik bele az oroszok szíriai tevékenységébe, míg az oroszok nem zavarják az izraeli légierő tevékenységét – írja a Válláh!Hádásot héber hírportál.



Az izraeli légierő F-15-ös repülője (Fotó: Reuters)

Mose Já'álon izraeli hadügyminiszter elmondása szerint az orosz harci repülő izraeli területre (a megszállt Golán-fennsíkról van szó – J. K.) történt behatolása után az izraeli légierő azonnal fölvette a kapcsolatot az orosz repülő pilótáival, s az orosz gép ennek következtében visszatért Szíria fölé, majd folytatta a harci tevékenységét. Az izraeli hadügyminiszter azt is elmondta az interjúban: miután az oroszok bejelentették, hogy megkezdik a terroristaellenes hadműveleteket Szíriában, Binjámin Netanjáhu kormányfő azonnal Moszkvába repült és tisztázta a várható fejleményeket Vlagyimir Putyin elnökkel.



Mose Jáálon hadügyminsizter és Binjámin Netanjáhu (Fotó: Áriél Hermoni)

Mose Já'álon izraeli hadügyminiszter azt is elárulta, hogy az oroszokkal már korábban megbeszélést folytatott az izraeli hadsereg és „nyílt csatornát” nyitott az esetleges félreértések azonnali tisztázására, mert „az orosz repülőgépek nem minket kívánnak támadni, s ezért a területünk fölé behatolókat nem kell automatikusan lelőni”, mondta Já'álon tábornok. Az orosz gép hetekkel ezelőtt valóban behatolt körülbelül egy mérföldnyire az Izrael által ellenőrzött terület fölé, ám a két ország között létrehozott különleges csatorna jóvoltából rögtön tisztázódott a helyzet.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából