Ugrás a cikkhez
Reklám

Megvonták a beutazási engedélyt az ukrán hatóságok több neves orosz művésztől, köztük Nyikita Mihalkov filmrendezőtől és Joszif Kobzon táncdalénekestől - jelentette hétfőn a kijevi média. Depardieu kitiltásáról már július végén hírt adott a kijevi média.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) az Aposztrof című internetes hírportál kérésére tette közzé azoknak a listáját, akiket nemkívánatos személlyé nyilvánítottak.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök krími politikája mellett teljes mellszélességgel kiálló Mihalkovon és a donyecki születésű Kobzonon kívül mások mellett a tilalmi listára került Gérard Depardieu orosz állampolgársággal rendelkező híres francia színész és Sztasz Pjeha énekes, Edita Pjeha ismert szovjet-orosz táncdalénekesnő unokája.

Az SZBU közleményében a beutazási tilalom indoklása nem szerepel, csak az olvasható, hogy a szóban forgó személyeket a hatályos törvényekkel összhangban, nemzetbiztonsági érdekből tiltották ki az országból.

Depardieu kitiltásáról már július végén hírt adott a kijevi média. A francia színész filmjeit nem tiltották be. Depardieu a kiemelkedő jövedelmeket sújtó 75 százalékos franciaországi adó terve elől menekülve kért és kapott állampolgárságot Oroszországtól.

(MTI)

Kapcsolódó: Depardieu is feketelistán: színészeket és zenészeket tett indexre Ukrajna - a művészek számára megtiszteltetés





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából