Ugrás a cikkhez
Reklám

A jemeni húszi lázadók ágyúkkal lőtték kedden Szaúd-Arábia területét, legalább két polgári személyt megölve, és öt szaúdi katonát elfogtak egy támadásban, amely azt hivatott mutatni, hogy a felkelők az ellenük irányuló több heti légitámadások után is képesek támadó akciókra.

A tüzérségi támadás Nadzsrán térségében történt - közölte Ahmed al-Aszíri dandártáborok, a szaúdi vezette arab koalíció szóvivője.
Az arab királyság nemzeti légitársasága közölte, hogy a tartomány központjában ideiglenesen törölték a repülőjárataikat. A szaúdi állami televízió arról tájékoztatott, hogy a térségben az iskolákat is bezárták.

A tüzérségi támadás azt bizonyítja, hogy a lázadók a rájuk mért légicsapások ellenére képesek veszélyes hadműveletekre a szomszédos ország területén is.

Al-Aszíri dandártábornok kijelentette, "a mai nap eseményei nem maradnak büntetlenül", s szemtanúk szerint a szaúdi hadsereg viszonozta a húszi tüzérségi támadást.

Az ostrom alatt álló, dél-jemeni Áden kikötőváros lakosai arról számoltak be kedden, hogy a felkelők újabb városrészeket foglaltak el, ami több száz családot kényszerített menekülésre.

Jemenben az állítólag Irán támogatását élvező síita lázadók harcolnak a külföldre menekült elnök, Abed Rabbo Manszúr Hádi erői ellen. A húszik visszaszorítása érdekében Szaúd-Arábia nyolc arab ország támogatásával légi hadműveletet indított. A szövetségesek március 26. óta támadják légicsapásokkal a húszik állásait.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából