Ugrás a cikkhez
Reklám

Tizenöt napos elzárásra ítéltek három magamutogató nőt Oroszországban, mert egy világháborús emlékmű közelében kellették magukat.

A lányok a YouTube-ra töltöttek fel egy videót, amelyen a twerkelés néven ismert, négerektől koppintott "táncot" művelik Novorosszijszk közelében, egy mezőn. A háttérben látható emlékmű a város 1943-as felszabadulására épült. A felvétellel tánciskolájukba akartak jelentkezőket toborozni.

A twerk már az oxfordi szótárba is bekerült, a tudományos definíció szerint twerkölni nem más, mint: „populáris zenére táncolni szexuálisan provokatív módon, a csípő kinyomásával, guggoló terpeszállásban”. Magyar megfelelője egyelőre nincs.

A Russia Today orosz hírszolgálat szerint Novorosszijszk polgármesterét annyira felháborította az eset, hogy személyesen bízta meg a hatóságokat a táncosok azonosításával és az eljárás megindításával.

"Elítéljük ezeket a nőket. Ennek a földnek minden darabja vérben ázott. Ez illetlenség!" - indokolta meg a példamutató döntést Viktorija Dikaja, a városi oktatási bizottság sajtótitkára.

A videón hatan szerepeltek, kettejük büntetését elzárás helyett egészségi okokból pénzbüntetésre változtatták, míg egyikük, egy 16 éves lány esetében az anyját büntette meg a novorosszijszki bíróság, amiért nem biztosította gyermeke megfelelő fizikai, intellektuális pszichológiai, spirituális és erkölcsi fejlődését.

A helytálló intézkedés emlékeztet a Pussy Riot esetére, bár ők 2011-es kereszténygyalázásukért hosszú lágerbüntetést kaptak. A kemény kéz azért is járhatott el, mert néhány hét múlva ünnepli Oroszország a Németország felett aratott győzelem 70. évfordulóját.

Az erkölcstelen vonaglás már korábban is kiborította az orosz illetékeseket. Egy orenburgi tánciskolát például a városvezetés záratott be, miután közreműködtek egy középiskolás rendezvényen, ahol ilyen ledér táncot mutattak be.

(HVG korrigálva)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából