A názáreti területi bíróságon ma tárgyalták Szidki Szulejmán el-Makat nevű drúz férfi ügyét. A Golán-fennsík Mádzsdel Sámsz nevű, drúzok lakta településén lakó vádlott két esztendővel ezelőtt szabadult az izraeli börtönből, ahol három évtizedet húzott a zsidó állam biztonsága elleni vétség miatt - írja a Válláh!Hádásot héber és az Al-Masdar.net arab hírportál. Emlékeztetjük olvasóinkat arra, hogy a Golán-fennsík a nemzetközi törvények értelmében megszállt terület, ahonnan Izrael 1967-ben elűzte a lakosság 90 százalékát, a legtöbb települést lerombolta, majd megkezdte a törvénytelen zsidó települések kiépítését.



Szidki el-Makat ma a názáreti bíróságon (Fotó: Érán Gilvarg)

Szidki Szulejmán el-Makatnak most az a legnagyobb "bűne", hogy fényképekkel, írásbeli beszámolókkal és videofölvételekkel bizonyította az Izrael és a Basár el-Ászád szíriai elnök törvényes hatalma ellen a Golán-fennsíkon harcoló Dzsubhát en-Nuszrá nevű iszlamista terrorszervezet közti szoros kapcsolatot. A Sábák nevű izraeli belbiztonsági szolgálat már 2015. február végén letartóztatta El-Makatot és további három Golán-fennsíki drúzt, ám az utóbbiakat időközben házi őrizetbe helyezték. Meg kell jegyezni, hogy Szidki el-Makat a nagy nyilvánosság előtt, mindenki számára elérhető módon, leginkább a Facebook-oldalára kitett videókkal, fényképekkel bizonyította, amit eddig is sokan tudtak: az izraeli hadsereg hadianyagot juttat el és logisztikai segítséget nyújt a Basár el-Ászád szíriai elnök hadserege ellen harcoló Dzsubhát en-Nuszrá nevű iszlamista terrorszervezetnek.



A Dzsubhát en-Nuszrá iszlamista fegyveresei a Golán-fennsíkon

A megszállók által újfent perbe fogott drúz férfi a Golán-fennsík El-Kunejtrá nevű városa mellett huzamos időn keresztül megfigyelte a Szíria felől a Golán megszállt részébe érkező, majd onnan visszamenő járművek mozgását. A járműveket az "izraeli" oldalon rendszeresen megrakták ládákkal, amelyekben a drúz férfi szerint az izraeli hadsereg fegyvert, lőszert és egyéb hadianyagot juttatott el a a határ túloldalát ellenőrző El-Ászád-ellenes iszlamista terroristáknak. Tavaly novemberben a rejtekhelyéről videóra rögzítette az izraeli hadsereg által fölállított tábori kórházat is, amelyben a szíriai hadsereg ellen harcoló sebesült iszlamista fegyvereseket ápolják az izraeliek.



Basár el-Ászád elnököt támogató drúz tüntetők a Golán-fennsíkon

A drúz férfi 2014 novemberében azt is dokumentálta, hogy Izrael a Golán-fennsík megszállás alatti területét a szíriai Golántól elválasztó határkerítés közelében fölállított egy úgynevezett operatív találkozóhelyet, ahol az izraeli hadsereg katonái rendszeresen összejönnek a Dzsubhát en-Nuszrá iszlamista terrorszervezet fegyvereseivel, illetve a az ENSZ békefenntartó egységének tagjaival. A Golán-fennsíkot kettészelő határkerítésen Szidki el-Makat dokumentálta, pontosan megjelölte azokat az ideiglenesen kialakított átjárókat, amelyeken keresztül az izraeli hadsereg eljuttatja a hadianyagot az iszlamista terroristáknak, s a fénykép- és videofölvételeket ezután kitette a Facebook-oldalára. Valójában a teljesen nyíltan megejtett "tájékoztatásért" fogták perbe a megszállók, s ezzel beismerték, hogy valóban létezik együttműködés az iszlamista terroristák és Izrael között. Az izraeli ügyész azt is fölrótta a drúz férfi bűnéül, hogy a Golán-fennsík drúz lakossága körében Basár el-Ászád elnököt támogató, illetve az izraeli megszállást ellenző tüntetéseket szervezett.

Hering J. - Kuruc.info

Frissítés: Szidki Szulejmán el-Makat, aki korábban harminc esztendőt ült az izraeli megszállók börtönében, ma délelőtt a názáreti tárgyalóteremben újságíróknak elmondta, hogy valójában miért tartóztatták le az idén februárban. A Golán-fennsíki drúz férfi két keze ujjaival a győzelem jelét formálva a tárgyalás után a Válláh!Hádásot hírportál videóján héber nyelven előbb ezt mondja:

"Izrael segítséget nyújt a Dzsubhát en-Nászrának (a Basár el-Ászád elnök ellen harcoló, gyilkolászó iszlamista terrorszervezetnek - H. J.), s ezért vagyok most én itt. Azért vagyok most itt, mert bebizonyítottam, hogy Izrael támogatja a Dzsubhát en-Nuszrát", jelentette ki Szidki Szulejmán el-Makat, majd ezután a videón a Szíriai TV-nek küldött helyszíni beszámolója látható saját maga arab nyelvű narrációjával:

"Jelenleg itt állunk az ENSZ békefenntartó egységének volt állásával szemben, az ENSZ jegyzékében a 85-ös ponton. Ez a körzet a terroristák (iszlamisták - H. J.) legfontosabb átkelőhelye, ezen keresztül érintkeznek az izraeli hadsereggel és a hozzájuk hasonló többi bűnbanda parancsnokságával. Ezen az átkelőn keresztül, ebben az övezetben halad át minden. Itt jönnek létre a találkozók, szövődnek a kapcsolatok. Itt viszik át a fegyvereket, amiképpen ez az ENSZ jelentésében is olvasható. A Golán-fennsík déli szakaszán állunk, itt járnak át a bűnbandák (iszlamista szervezetek - H. J.) parancsnokai Szíriából a Golán-fennsík izraeli megszállás alatti részébe. Itt lépnek be az Izrael által megszállt területre, ahol korábban két izraeli katonai egység fogadta, majd egy polgári jármű ismeretlen helyre vitte őket tovább.



Szidki Szulejmán el-Makat a názáreti tárgyalóteremben (Fotó: Érán Gilvarg)

Itt volt az izraeli egység, amely várta és fogadta őket. Az izraeliek először megmotozták, majd csak ezután fogadták őket. Mindez nem volt véletlenszerű akció, hanem ezen a helyen került sor a magasabb szintű egyeztetésekre a bűnbandák parancsnokságai és az izraeli katonai parancsnokság között. Az ilyen akciók meg vannak szervezve és előre egyeztetik azokat", tudósította a Szíriai TV-nek Szidki Szulejmán el-Makat.

H. J. - Kuruc.info

Kapcsolódó:

- Orbán, Szijjártó és a többiek figyelmébe: ezért nem szabad magyar katonákat küldeni az Iszlám Állam ellen

- Iráni és iraki hírforrások szerint az Iszlám Állam terroristáit segítő izraeli és amerikai tanácsadókat tartóztattak le Irakban

- Izraeltől kér segítséget az Iszlám Állam a szíriai elnök csapatai ellen - Basár el-Ászád győzelemre áll a Golánon

- Immár az ENSZ ellenőrei is megerősítik: Izrael közvetlenül is támogatja a Szíriában harcoló szélsőséges iszlamistákat