Úgy tűnik, a pimaszságnak nincs határa: Arszenyij (Bakaj) Jacenyuk Oroszországtól követel kártérítést Délkelet-Ukrajna lerombolásáért.




Minden túlzás nélkül égbekiáltó az a „bátorság”, amellyel az ukrán „puccsminiszterelnök” Twitter-mikroblogjában követeli Oroszországtól, hogy az fizessen kártérítést a kijevi kormánynak Novorossszija lerombolásáért. Mivel egyelőre a IMF csak ígérgeti a további hiteleket Ukrajnának, az államcsődöt elkerülendő valahonnan sürgősen pénzt kell szerezni, és Oroszország eddig mindig segített Ukrajnának pénzügyi hitelekkel, segélyszállítmányokkal, szénnel, „hozomra” szállított gázzal.

 

Щодо відновлення Донбасу. Я думаю, логічно ставити питання про репарації з боку РФ. Детальніше - в інтерв’ю для "ТСН.Тиждень" на каналі 1+1.

— Arseniy Yatsenyuk (@Yatsenyuk_AP) 2015. február 15.

 

Részletes tervet, illetve indoklást nem tett közzé a „bölcs nyuszi”, ahogy Ukrajna népe nevezi az ötletgazda politikust, ám tavaly ősszel már kijelentette, hogy neki esze ágában sincs az ukrán büdzséből pénzt elkülöníteni a háború okozta károk helyreállítására. A dolog pikantériáját az adja, hogy a legutóbb Minszkben Hollande, Merkel, Putyin és Porosenko által aláírt egyezmény alapján Kijev a két „szeparatista” köztársaságnak különleges státuszt kell hogy biztosítson Ukrajnán belül, és a hónapok óta elmaradt szociális juttatásokat újra fizetnie kell az éhező, fázó lakosságnak.

Forrás: Lifenews.ru

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: Kuruc.info a Twitteren