Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy törvénytervezet szerint szükség esetén akár „halálos kimenetelű” intézkedéssel is élhetnének a tanárok diákjaikkal szemben.

Nem kellene büntetőjogi következményekkel számolniuk a tanároknak Texasban a jövőben, ha önvédelemből esetleg megölnek egy diákot vagy bárki mást egy oktatási intézmény területén – írja a Fox News. A „Teachers Protection Act” (A tanárok védelméről szóló törvény) című javaslat elfogadása esetén ugyanis kimondanák, hogy „bármely, akár halálos kimenetelű sérülés okozása” büntetőjogi következmények nélkül maradna, ha a tanerő úgy érzi, fenyegetés éri, és ezért önvédelemből kell cselekednie.

A Texasi Tanárok Szakmai Szövetsége vezetője, Monty Exter érdemben nem kommentálta a republikánus törvénytervezetet, csak annyit mondott, bizonyos eszközök már most is a tanárok rendelkezésére állnak (van, ahol már viselhetnek fegyvert is iskolában), a szabályozást pedig helyi szinten kellene hagyni.

A törvénytervezet napokkal az után készült el, hogy az államban óriási botrányt kavart egy videó, amelyen egy középiskolás diák ütlegeli tanárát, miközben az illető meg sem kísérel védekezni.

(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából