Ugrás a cikkhez
Reklám

A megszálló izraeli hadsereg tegnap ismét egy fiatal palesztint gyilkolt meg hidegvérrel, egy másikat pedig segítségnyújtás közben megsebesített. Az újabb tragikus esetről a megszálló zsidók és a palesztinok ezúttal is egymással ellentétesen számolnak be, miközben az MTI nyomán, régi jó szokásához híven, a Kossuth Rádió ezúttal is csak a megszállók verziójával ismerteti meg a magyar rádióhallgatókat.



Pontosan célzott szív tájéki lövés - mestermunka (Fotó: Kudsz)

Tegnap délután a ciszjordániai Náblusz városától délre, az Ez-Zá'átárá katonai ellenőrzőpont közelében a megszálló izraeli katonák agyonlőttek egy Imám Dzsamíl Dvejkát nevű 16 éves palesztin fiút, az egy évvel idősebb barátját pedig súlyosan megsebesítették. A katonák az országúton közlekedő Tapúáh zsidó település lakosainak autóit biztosították a környéken, amikor palesztin fiatalok kővel kezdték dobálni a parazitákat. Az izraeli hadsereg szóvivőjének verziója, illetve az azt szolgai módon átvevő MTI és Kossuth Rádió szerint a telepeseket védelmező katonák csak akkor nyitottak tüzek a kődobálókra, s lőtték agyon közülük az egyiket, amikor a harcosok közvetlen életveszélybe kerültek.



Imám Dzsamíl Dvejkát még életében (Fotó: Kudsz)
Oszmán Dvejkát, a meggyilkolt, illetve megsebesített palesztin fiatalok Bejtá nevű falujának polgármestere egészen másképpen nyilatkozott a Kudsz Palesztin Hírhálónak és a Má'án Palesztin Hírügynökségnek: A megszálló katonák a közeli Tapúáh zsidó település lakosainak autóit biztosították, miközben néhány palesztin fiatal kővel dobálta az úton haladó paraziták járműveit, mondja az elöljáró. A mártírhalált (sáhíd) halt Imám Dzsamíl Dvejkát a katonaság lövöldözése kezdetén az ellenőrzőpont mellől a közeli földre menekült, ám két éles lövedék ott is eltalálta: egyik a hátán, a másik a szíve tájékán. Náil Dzijáb, a meglőtt fiú 17 éves barátja segítségnyújtási szándékkal odafutott hozzá, miközben őt is meglőtték. Bejtá falu polgármestere elmondta még, hogy a gyilkosok a helyszínre kivonult palesztin mentősöknek jó egy órán keresztül nem engedték elszállítani a meggyilkolt fiú holttestét a nábluszi Rafídijá kórházba.



A visszatartott holttest (Fotó: Máán)

Az igazság, mint általában mindig, ezúttal is a két közel-keleti verzió között lehet, de akinek jók az idegei, azok hallgassák vissza Kossuth Rádió ma délutáni híreiben a palesztin fiú halálával, illetve a másik megsebesítésével kapcsolatos verziót.

El-Kudszi - Kuruc.info



Friss hírek az elmúlt 24 órából