Ugrás a cikkhez
Reklám

Figyelmeztetést adott ki a várható erős havazás miatt a román meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint a székelyföldi megyék lakói is több mint húsz centiméteres hótakaróra számíthatnak. Európa több országában is hóviharok söpörték el a tavaszias időjárást. Úgy tűnik, az év utolsó napjaira mindenhová megérkezik a tél.

Több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül péntek hajnalban Lengyelországban a hóviharok miatt. A legsúlyosabb helyzet az északi régiókban alakult ki, miután az erdős területeken húzódó vezetékek több helyen megrongálódtak. A helyreállítás napokig eltarthat.

Már több mint 25 centiméternyi hó esett az orosz fővárosban, ahová csütörtök reggel, erős széllel és lehűléssel érkezett meg a tél. A sűrű havazással a Moszkva utcáin dolgozó tizenegyezer hóeke sem bírta felvenni a versenyt - mindenütt kilométeres dugók alakultak ki, néhány óra alatt több mint ezer koccanásos baleset történt.

A helyzet azóta sem javult, a városban és a környékén megbénult a felszíni közlekedés, a reptereken már több mint 150 járatot kellett törölni. A meteorológusok további havazást jósolnak a következő napokban, a hőmérséklet mínusz 15 fokig süllyedhet.

Hóesésre ébredtek karácsony második napján a németek is. A déli és nyugati tartományokban jegesek az utak, a decemberi tavasz után az egész országban csökken a hőmérséklet.

Ez nem akadályozta meg az elszánt berlinieket abban, hogy sporttal kezdjék a mai napot. Az elmaradhatatlan karácsonyi libasültről elnevezett "emésztőfutást" már tizennégy éve rendezik meg a német fővárosban, ahol két ünnepi lakoma között - ma reggel hétkor - csaknem háromszázan álltak rajthoz.

(Duna TV - Híradó)



Friss hírek az elmúlt 24 órából