Ugrás a cikkhez
Reklám

Az elmúlt szombaton egy spanyolországi kisvárosban, a Seville mellett fekvő Estepában hozzávetőleg 300 helyi lakos tüntetett a cigánybűnözés ellen. A demonstrálók egy része azonban nem érte be a tiltakozással: többen a 13 ezer lakosú kisvárosban megtelepedett rejtett erőforrások házaihoz vonultak, némelyikbe pedig be is törtek azzal a céllal, hogy visszaszerezzék ellopott értéktárgyaikat.

A feldühödött tömeg öt olyan házat rohamozott meg, melyben cigánybűnözők telepedtek meg. Az élősködők két odúját fel is gyújtották.




A házakban talált, korábban összelopkodott műszaki cikkeket – így például számítógépeket, televízió-készülékeket, mobiltelefonokat – a behatolók összeszedték, és visszaadták az eredeti tulajdonosaiknak. A tolvaj cigányok azonban sajnos már megléptek, így az igazságtétel pillanatában már nem tartózkodtak a lakóépületekben.

A kisváros polgármestere, Miguel Fernández Baena ugyanakkor az „erőszakos támadások” beszüntetésére szólított fel. „Nem lehetséges a szemet szemért elvének az alkalmazása” – igyekezett csillapítani a kedélyeket a városvezető, hangsúlyozva, hogy a közelmúltban történt bűncselekményeket kivizsgálták, és több személyt is letartóztattak az elkövetett rablásokkal összefüggésben. A tüntetőknek azonban más a véleményük.

Az El Mundo című lap arról tájékoztatott, hogy a rendőrség egy „roma család” három tagját vette őrizetbe a kisvárosban. Ugyanakkor nyomozás indult annak érdekében, hogy kiderítsék, pontosan kik voltak azok, akik a demonstrációt követően behatoltak a cigányok lakta házakba, és visszaszerezték ellopott értékeiket.

Perge Ottó - Romea.cz nyomán



Friss hírek az elmúlt 24 órából