Ugrás a cikkhez
Reklám

Börtönbüntetést kapott két tanárverő nő, ám mivel az egyik vádlott fellebbezett, az ítélet nem jogerős. A megvert tanár a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló koponya- és mellkasi zúzódásokat szenvedett. Az elkövetők természetesen cigányok, lassan elkezdődik az ajvékolás, hogy a bíróság milyen rasszista.

Hat, illetve nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Városi Bíróság kedden azt a két nőt, akik februárban a mándoki általános iskolában bántalmazták az egyik tanárt. Az egyik vádlott fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A pedagógust azután bántalmazták, hogy az elsőrendű vádlott kislánya az iskolából hazaérve arról panaszkodott: a tanárnő figyelmeztette a magatartása miatt és tetvesnek nevezte őt. Az ezen feldühödött anya – másik, 19 éves lányával együtt – elment az iskolába, ott trágár szavakkal szidalmazni kezdték a pedagógust, majd a fiatalabbik nő ütni kezdte őt, a radiátornak lökte, s a földre kerülő pedagógusba belerúgott. A tanár a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló koponya- és mellkasi zúzódásokat szenvedett.

A két vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében találták bűnösnek. Az anyára hat hónap letöltendő börtönbüntetést és közügyektől való egyéves eltiltást szabott ki a bíróság, valamint elrendelte korábbi, lopás miatt kiszabott hat hónapos börtönbüntetésének végrehajtását is. Lányát nyolc hónapra ítélték el, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve.

(MTI)

Frissítés: alább a Magyar Nemzet kapcsolódó, mai híre egyértelműsíti, hogy (természetesen, mint mindig) cigányokról van szó. Megjegyzendő, hogy az esetről szintén beszámoló Népszabadság nem írta meg az elkövetők származását, természetesen a korrekt, kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében. (Valahogy sosem tudjuk meg a lapból, ha egy bűncselekményt cigó követ el. Bezzeg ha egy kisebbségire néz valaki ferdén, azt a címlapon hozzák, világgá üvöltve a “terrorizált” szegínroma származását.)

Apropó, Népszabadság. A cikkükben szerepel a következő kitétel: “a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon élő, 38 éves F. Attiláné azon háborodott fel, hogy negyedikes kislányát rossz magaviselete miatt napközis tanára figyelmeztette, s arra kérte, fogja össze a haját.” A lap nem teszi hozzá, miért is kérte ez utóbbit a pedagógus. Mi megtesszük, mégpedig egy (a cigányellenes rászízmusáról “híres”) Origo-idézettel: “Ezzel a verekedő lánnyal is volt már probléma, én olyanról hallottam, hogy kivette a tetűt a hajából és azzal ijesztgette a többit. Olyan is volt, hogy a többi gyerek hajába dobálta.” Talán nem véletlen, hogy a tanár legalább azt megpróbálta elérni, hogy ha már egyszer tetves az ork, akkor legalább fogja össze a haját, hogy kisebb valószínűséggel terjedjenek át az élősdiek a többiekre.

A Magyar Nemzet híre következik (saját szkennelés, így, mint mindig, először nálunk olvasható). Sajnos a rövidke anyagból olyan dolgok nem derülnek ki, hogy például az a bizonyos nyolc hónap csak felfüggesztett. A magyar jogszolgáltatás még nagyobb dicsőségére. Olyan – most, 18 évesen, még mindig csak általánosba járó, azaz sokszor bukott – cigányról van ugyanis szó, aki ellen (több hírforrás szerint is) jelenleg tíz feljelentés van érvényben. Ráadásul még csak nem is egy pofont osztott ki, hanem rúgdosta is a tanítónőt, jó cigány szokás szerint (lásd pl. Olaszliszkát). Nem baj, azért még felfüggesztettet kapott. Miközben ellenkező irányú tettlegesség (konkrétabban: egy elcsattant pofon – hol van ez a rúgdosástól, lincselési kísérlettől, Édes Istenem!) esetén (barcsi srácok), azon felül, hogy egész idő alatt előzetesben tartották-tartják a delikvenseket, azokat több évnyi letöltendőre is ítélik. Nem felháborító a kettős mérce, Kedves Olvasók?

A Nemzet-hír:

Börtön tanárverésért

Hat, illetve nyolc hónap börtönre ítélte a kisvárdai bíróság azt a két roma nőt, akik év elején a mándoki általános iskolában bántalmazták az egyik tanárnőt. Az ítélet nem jogerős. A fiatal pedagógust földre rántva amiatt rugdosták, mert egyikük kislánya az iskolából hazaérve elpanaszolta: a tanárnő figyelmeztette a magatartása miatt és tetvesnek nevezte Őt. A tanár nyolc napon belül gyógyuló koponya- és mellkasi zúzódásokat szenvedett. (MN)

Kapcsolódó cikkMándok, tanárverés: Iszony 



Friss hírek az elmúlt 24 órából