Ugrás a cikkhez
Reklám

A Vastagbőr kitűnő cikke következik:

Kávé helyett jó lesz ebéd után is, hátha valaki reggel elmulasztotta. Szeptember elsejének reggelén Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere tiszteletét tette a TV2 Mokka c. műsorában, a már régóta folyó üggyel, a nyírmihálydi ál-értelmi fogyatékosságos esetekkel kapcsolatban.

Az 'interjú' előtt azonban elevenítsük fel, honnan is ismerős a település neve:

Először is ott ütötte fel fejét a helyi cigány lakosságot sújtó Hepatitis-A járvány 2007-ben. Persze mivel nem egyszerű az élet, és a polgármester szóvá tette, hogy nem az udvarra meg az út közepére kellene kakálni. Ezután telefonon életveszélyesen megfenyegették a polgármestert, mondván, őt és a fiát "eltüntetik". Nyisztor Ferenc ugyanis a szociális segélyek kifizetését a roma lakosság számára ahhoz a feltételhez kötötte, hogy minden roma portán épüljön rendes árnyékszék (a Hepatitis ugyanis a cigányok lakta utcákat érintette), majd a jogilag kétséges szankció miatt Kállai Ernő ombudsman indított ellene vizsgálatot.

(Kuruc.info: érdekes módon, amikor Nepálban kényszerítették az embereket budiépítésre, akkor nem szirénázott a közvélemény. Vajon miért nem derogál nekik budit építtetni / építeni, és miért veszik mindezt olyan mértékben zokon szegínromákok, hogy még a vezetőik is beszállnak a vinnyogókórusba, olyan szinten, hogy a végén Nyisztornak visszakoznia kellett?)

 

Majd jött az álrokkantos, a Vastagbőr által is megénekelt téma, benne Nyisztor Ferenc közismert kijelentésével, ennek az országnak húsz éve van.

A közelmúltban, jobbára internetes médiumokban is hallatott magáról a falu. Ez volt az a település, ahol vadászatról hazafelé tartó rendőröket igazoltattak a romák.

Harminc-negyven, szekercékkel, késekkel és husángokkal felfegyverkezett roma arra hivatkozva inzultálta a két rendőrből és egy vállalkozóból álló vadászcsapatot, hogy „biztosan ők a sorozatgyilkosok”. Ezt a következtetést abból szűrték le, hogy látták, sörétes puska van az autójukban.

A napokban a Mokka szerkesztője úgy gondolta, beinvitálja Nyisztor Ferenc urat egy kedélyes beszélgetésre a helyzetről - álrokkant ügyben.

Ismétlés a tudás anyja:

Négy éve tűnt fel a gyámhivatalnak, hogy egy itteni lakos értelmi fogyatékossága miatt rokkant járadékot kap, de közben maga gondoskodik több gyermekéről, elvégezte a nyolc általánost és jogosítványt is szerzett. Kiderült, hogy a 2100 lelkes faluból 138-an élnek rokkantjáradékból; a hasonló méretű településeken nyolc-tíz ilyen esetet találtak. A 450 felnőtt roma közül csaknem minden harmadik rokkant járadékos.

- Tagadhatatlan, hogy voltak ilyen esetek - jegyzi meg Nagy József, a cigány önkormányzat vezetője, miután megérkezik. Fordulatot akkor vesz az ügy, amikor kiderül: őt is egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen, amiért a bíróság szerint két gyermekének is segített a csalásban. Két fia is felfüggesztett börtönt kapott, emellett a családnak 6,1 millió forintot kellene visszafizetnie az államnak.

Időközben az is napvilágot látott, hogy a rokkantsági igazolást kiállító orvosok és nyakig benn vannak(ki hitte volna?). Szóval volt apropója a polgármester úr meghívásának.

 

 

Kedves hölgy kérdése: Fel se tételezi, hogy ők valóban betegek?

Kedves riporter úr kérdése: Ön fajgyűlölő és rasszista?

Tegnap reggel telefonon interjúvolták meg a nem jogerősen elítélt Nagy Józsefet, a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjét. Legalábbis próbálták, a szókincse és kifejezőkészsége - hivatali emberhez mérten - igen csekély és sekélyes volt. Az is figyelemreméltó, hogy a riporternek kellett elmagyaráznia azt is, hogy ha felfüggesztettet kap az nem az jelenti, hogy nem bűnös...

 

 

Le a kalappal a polgármester úr előtt, hogy nem állt föl a székből az első kérdés után, és tűrte Kárász Robi riporter(?) "remek" kérdéseit.  Minden napra jut valami, tegnap olvashattuk a roppant alapos és objektív Index-es cikket ("Segélyből él az összes cigány?" (Kuruc.info: figyeljük meg a kurziválást az eredeti szövegben: természetesen pejoratívan használta a Vastagbőr ezt a két [roppant alapos és objektív] jelzőt. Plusz, a cikkel kapcsolatos kommentárjaink ITT.)), reggelente meg Kárász Róbert segít nekünk eligazodni a nagyvilágban ...

(Vastagbőr)



Friss hírek az elmúlt 24 órából