Ugrás a cikkhez
Reklám

Tegnap számoltunk be arról, hogy egy, a BOON által is elismerten cigány “anyuka” összevert egy gádzsó tanárt.

Természetesen romákék nem hagyták annyiban. A legújabb fejlemény az, hogy azzal vádolják szerencsétlen tanerőt, hogy, idézem a BOON, a Függelékben teljes egészében megtalálható új cikkét (eredeti ITT; vannak olvasói hozzászólások), “- Éjszaka a tanárnő rokonai megtámadtak minket, de mi nem félünk semmitől - ha nekik van kivel támadni, akkor nekünk is lesz: de mi nem csinálunk olyat!”.

Az ilyen szinten aljas cigány-hazugság kommentálására nagyon nehéz vállalkoznunk. Persze, pont egy gádzsó tanárnak lesz annyi rokona, hogy megtámadhassák a cigányokat. Ha 3-4 ereje teljében levő férfit össze is tudna trombitálni az asszony (még ez is meglehetősen életszerűtlen, különösen faluhelyt, ahonnan a gádzsó fiatalok elpályáznak a városokba), akkor se nagyon mernek majd odaállni egy náluk egy nagyságrendnyivel többen levő, ráadásul többé-kevésbé biztosan felfegyverzett és a rendőrség által is védett putriscsőcselék elé. Egy ilyen összecsapásból csak a fehérek kerülhetnek ki vesztesen: ha ott nem koncolják fel őket a cigányok, akkor azt majd a rendőrség, ill. a bíróság teszi meg, bevetve a lényegesen komolyabb büntetési tételű csodafegyvert: a rászízmust. Ugye, emlékszünk arra, hogy a Szigetvárott elcsattanó pofonokért, éppen a szerencsére aztán elvetett “rászístá” indíték miatt, az ügyész fejenként (!!) 12 év letöltendőt kért a pofozkodó gádzsók fejére?

Ugye, mennyire hasonlít ez a sztori az állítólagos pátkai támadásra, ahol, úgy néz ki, mindennemű igazi bizonyíték nélkül immár bírósági szakaszba terelték az ügyet? Ugye, hogy legalábbis furcsa, hogy a majdnem egy hónappal ezelőtt feltett kérdéseinkre (1. Miért fogadják el a cigányok vallomását? 2. Miért lehet “bizonyíték” a benzineskanna?) azóta sem kaptunk érdemi választ? Egyáltalán nem csodálkoznánk, ha a mándoki az esetből is ez sülne ki: a végén a tanárnőt csukják le “rászístá”, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletéért…

A cigányasszony interjúja (eredeti, Flash formátumban, ITT):
 

 

Függelék: Kihallgatták a mándoki tanárverőket
Mándok - Szerdán délután egy édesanya és lánya vert meg Mándokon egy fiatal tanárnőt. 
 
12:30: Kollégánk felkereste a bántalmazó édesanyát és lányát Mándokon, ahol az anya a következőkről számolt be válaszolva arra a kérdésre, hogy hogyan fodulhatott elő a szerdai eset:

- A kislányt a tanárrnő lehordta mindennek: megrángatta, a sarokba szorította, ám aztán letagadott mindent - kezdte az édesanya.

Kollégánk ekkor arról kérdezte, ő hogyan emlékszik vissza, mi történt?

- A kislány sírva jött haza magán kívül, úgy indultam el a másik lányommal a kultúrházba - csak ő előbb ért oda - folytatta az anyuka. - A művelődési házban aztán a tanárnő a hajába kapott meg ellökte, aztán érkeztem meg én, és szétválasztottam őket. Bár azt mondja, én megvertem, de egy ujjal sem értem hozzá, a lányom pedig már megbánta az esetet.

- Éjszaka a tanárnő rokonai megtámadtak minket, de mi nem félünk semmitől - ha nekik van kivel támadni, akkor nekünk is lesz: de mi nem csinálunk olyat!

Ezután kollégánkat elzavarták a helyszínről, így ennyit tudtunk meg az esetről. Hamarosan az édesanyával készült videót is láthatják!

10:30: Egy szemtanú szerint a verekedés alatt egy hetedik osztályos fiú próbált a tanárnő és az őt bántalmazók közé állni - védelmébe vette a fiatal pedagógust -, majd a tanárnőre támadók felszálltak kerékpárjukra, és elhagyták a helyszínt.

9:45: Korábban felmerült olyan információ is, hogy a tanítónő a lány tetvességére is felhívta a figyelmet, ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta a rendőrség, mert a vallomásokból nem derül ki egyértelműen.

9:25: A polgármester nem kívánt nyilatkozni a történtekről, csupán annyit szeretne tisztázni, hogy a verés nem az iskolában történt, hanem a közeli Művelődési házban. Kollégánk a művelődési ház felé vette az irányt...

9:05: A helyszínen tartózkodó kollégánk arról számolt be, hogy egy fiatalember állította meg, aki arról mesélt: unokahúgát két héttel ezelőtt megverték Mándokon - hamarosan részleteket árul el az esetről.

8:55: Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön reggel azt mondta, hogy az asszonyt és a lányát szerdán este kihallgatták a rendőrök, részleteket még nem tudni. Az eset körülményeit a Záhonyi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Keretes anyag: Farsangi haj-cihő Mándokon, három évig terjedő büntetési tétellel

A Záhonyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanújával hallgatott ki egy 38 éves mándoki anyát és 18 éves lányát. A rendelkezésre álló adatok szerint a két nő szerdán délután a művelődési házban megrángatták a haját, majd ütöttek-rugdostak egy tanárnőt. A 26 éves pedagógus, aki éppen a gyerekekkel készült a farsangi műsorra, könnyű sérüléseket szenvedett.

A fiatalabb gyanúsított azt mondta, azért támadtak a fiatalasszonyra, mert koszosnak nevezte az osztályába járó húgát, és nem engedte, hogy fellépjen a farsangon. A napközis tanárnő elmondása szerint mindössze arra kérte a gyereket, hogy fogja össze a haját.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - tájékoztatott Fülöp Gergely százados, a

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.



Friss hírek az elmúlt 24 órából