Ugrás a cikkhez
Reklám

Mándok - Olvasónk információi szerint szerda délután megvertek egy tanárt a mándoki általános iskolában.

Az iskolaigazgató a történtekről az ott lévő gyerekek elmondása alapján tud, mivel a fiatal tanárnő annyira az eset hatása alatt van még most is, hogy nem képes beszélni a bántalmazásról.

- Negyed 5 körül, mikor a napközis foglalkozás befejeződött, a fiatal tanító néni átment a gyermekekkel a farsangi mulatságot próbálni - mondta el kérésünkre Makai László, a mándoki általános iskola igazgatója.

- Ekkor egy roma származású (Kuruc.info: nem mi írtuk, hanem a SZON - tessék, lehet ellenőrizni a hivatkozást követve) édesanya a lányával megjelent - folytatta az igazgató -, és se szó, se beszéd, nekiestek a fiatal pedagógusnak - tépték, rugdosták, és a radiátornak is nekivágták. A gyerekek elmondása szerint a kislány volt az, aki a legbrutálisabban nyilvánult meg a tanárnővel szemben.

- Egy öntörvényű családról van szó - így Makai László -, akik most kerültek haza Budapestről, így többek között azt sérelmezték, hogy a lány nem került be a farsangi műsorba, továbbá azt, hogy a tanárnő korábban szóvá tette a gyermek tetvességét. A 26 éves tanító két éve dolgozik a mándoki iskolában, helyettesítést lát el, és ahogy a műsor szervezéséből is látszik, rendkívül gyermekcentrikus.

- A rendőrségi feljelentést azonnal megtettük, én személy szerint pedig mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ezt az ügyet tovább vigyük, hiszen ez egy borzalmas eset. A gyerekek részéről sajnos szinte minden nap kapunk fenyegetéseket, hogy a szülőket behívják az iskolába, akik az ő vélt vagy valós sérelmeikért majd elégtételt vesznek. Mint pedagógusok szenvedünk a kialakult helyzettől, hiszen rettegnünk kell nem csak a roma, hanem az összes többi önbíráskodó családtól- zárta Makai László, iskolaigazgató.

(SZON)



Friss hírek az elmúlt 24 órából