Ugrás a cikkhez
Reklám

Párizs lakói igazán hozzáedződtek a tragédiákhoz, a mostani azonban valóságos sokként érte őket: két magyarról beszélnek most a franciák, akik bestiális módon gyilkolták meg egy étterem tulajdonosát - kezdi beszámolóját a Blikk. Nos, az bizony könnyen meglehet, hogy rejtett erőforrásaink országimázs-építő munkájának hála most miattuk bélyegeznek bennünket - sokadjára - gyilkos cigányfajzatoknak "Nyugaton", de a bulvárlap a dögevők képeinek közzététele ellenére is folytatja a pimasz magyarozást. Alább a hiába cukrozott hír vérlázító folytatása.

A két szakács félholtra verte, megkínozta munkaadóját, egy kínai étterem vezetőjét, majd bezárták meghalni egy hűtőkamrába. F. Tamás (19) és T. Benjámin (20) március 25-e óta dolgozott Párizsban a Pagoda étteremben szakácsként. A tulajdonos házaspár az étterem felső szintjén még lakást is adott nekik.

Húsvét előtt a két fiatalember haza akart utazni, s a rendőrök szerint pénzt akartak hozzá szerezni. Azt találták a legegyszerűbbnek, ha főnöküktől veszik el, ezért kellett meghalnia a nőnek. Jellemző brutalitásukra, hogy az ötvenes évei­ben járó asszonyon a szakértők félszáz külsérelmi nyomot találtak, holttestét pedig teljesen megdermedve lelték meg a kamrában. Az asszony férje csak egy hajszállal kerülte el a végzetét, amikor keresni kezdte a feleségét.



A magyar férfiak megölték a nőt, majd a zsarukra is rátámadtak (eredeti képaláírás - a szerk.)

A fiúk tettük után elbújtak a WC-ben, úgy tettek, mintha azt javítanák, aztán egy óvatlan pillanatban elkapták a férfit is, akit egy fenőkővel ütöttek-vertek, amíg az elvesztette az eszméletét. A két magyar mindent felkutatott, ékszereket és pénzt kerestek. A tulajdonos közben magához tért, s vérző fejjel az utcára támolygott, segítségért kiáltva. A kiérkező rendőrök az étteremben összecsaptak a két magyar fiatalemberrel.

A székeket hajigáló gyilkosok az egyik rendőr fegyverét is megszerezték, végül mindkét fiút sikerült ártalmatlanná tenni. Néhány órával később a rendőrségen beismerték tettüket, és azt is elmondták, hogy fel akarták darabolni a holttestet. Az egyik szakács édesanyja, F. Jánosné sírva beszélt arról, hogy szerinte mi történhetett a két fiatalemberrel.

– Tamás már két hete panaszkodott, hogy nagyon ­rossz körülmények között vannak. Úgy döntöttek, hogy elkérik járandóságukat, s otthagyják a kínai párt. Meggyőződésem, hogy ha meg is gyilkolták azt a szerencsétlen asszonyt, az önvédelemből történt – mondta az asszony, aki hamarosan Franciaországba utazik.

– Felvettem a kapcsolatot francia kollégámmal, s lépéseket tettem, hogy mihamarabb hozzájuthassunk az ügy iratai­hoz – nyilatkozta a Blikknek Lichy József, a családot képviselő ügyvéd, aki valószínűleg elkíséri az édesanyát Franciaországba.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából