Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb intenzív magyar nyelvi kurzus végén vizsgára készül Iain Lindsay, Nagy-Britannia Budapestre akkreditált nagykövete, és ehhez az Instagramon videóban kért segítséget.

Ez dicséretes, mert mással szokták beküzdeni magukat az itt állomásozó nagykövetek a hírekbe. Az Egyesült Államokból például maguknak a posztot megvásároló dillettáns haverok érkeznek nagykövetnek, akik semmivel nincsenek képben, de mindenbe pofátlanul beleszólnak, és legfeljebb átmenetileg helyettesítheti őket egy felkészültebb, de nem kevésbé pofátlan ügyvivő. Izrael más, a zsidó állam sajnos nagyon is tudja a helyét a világban, ők profi helytartókat küldenek. Hozzájuk képest egyértelműen felüdülés, amikor más országok képesek a magyar nyelvvel barátkozni hajlandó és szakmailag épkézláb diplomatával megtisztelni hazánkat.

Lindsay már a bemutatkozásakor magyar beszéddel és skót identitásának hangsúlyozásával, később pedig Juhász Gyula-vers szavalásával hívta fel magára a figyelmet. Illúzióink persze ne legyenek, nem veti meg a Pride-ot sem, ahogy az egy, a Népszavának augusztusban adott interjúból kiderül, Lindsay is a nyugatias multikulti értékrend híve, akinek hiányzik az, ha Budáról nem járhat elég gyakran Pestre a zsidónegyedbe. Válaszaival és gesztusaival ugyanakkor legalább azt is világossá teszi, hogy brit létére nem ül ő itt a gyarmattartó magas lován. Az mások szerepe.

 

Örülök, hogy újra a Pécsi Tudományegyetemen tanulhatok magyarul. Írjátok meg ti hogyan szoktatok készülni a fontos vizsgákra! 🎓📚 I'm happy to be back at Pécs University where I will be preparing for my Hungarian language exam. How do you usually prepare for an exam? @pte1367 #UKandHungary #nyelvvizsga #nyelvtanulas #mik #vizsga #pécs #magyar #iskola

A post shared by Lindsay Nagykövet (@ambassadorlindsay) on

 (Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- Bemutatkozása felét magyarul mondta el Nagy-Britannia új (skót) nagykövete

- Hová kellene mennie Colleen Bellnek és Ilan Mornak a Pride helyett?





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából