Ugrás a cikkhez
Reklám

A hét végén három migráns támadott meg két 16 éves szabadkai fiatalt a város központjában, a Patria Szálló közelében, amikor a fiatalok szállást keresni segítettek a "menekülteknek" - írja a subotica.com hírportálra hivatkozva a Magyar Szó.



Kontinensfoglalók Szabadkán

A megtámadott fiatal fiúk egyik barátnőjének elmondása szerint a középiskolások a Raichle Ferenc-parkban beszélgettek este kilenc óra tájban, amikor három migráns odament hozzájuk, és azt kérdezték, hol tudnának éjszakára megszállni. A társaságból egy testvérpár elkezdte nekik magyarázni, merre van a Patria Szálló, de nem értették, ezért elkísérték őket.

 


A lány ott maradt a parkban, s – mint később a hírportálnak elmondta – néhány pillanattal később az egyik fiú véres fejjel tért vissza.

Társainak elmondta, lehajolt, hogy bekösse a cipőfűzőjét, amikor az egyik migráns elővett egy szikét, és megvágta a fejét egészen a füléig. Aztán elmenekültek. A testvére elrohant vízért, és megpróbálták elállítani a vérzést, majd kihívták a mentőket, akik a helyi közkórházba szállították a sérültet.




A fiatalt vágási sérüléssel és enyhébb térdzúzódással látták el, majd hazaengedték.

A történtek után a fiatalok már nem találkoznak a szokásos helyükön, mert azt mondják, nem érzik magukat biztonságban a városban.

– Azt hiszem, tegnap láttuk a tetteseket a városban, ami azt jelenti, hogy senki semmit sem tett. A barátaink jobban vannak, de nem akarnak erről beszélni, mert félnek, és nekünk sem mindegy. A gyerekek nincsenek biztonságban ebben a városban, és senki sem reagál megfelelően – mesélte a lány.

A szabadkai rendőrség megerősítette a hírt, miszerint "történt egy összetűzés", amely során három migráns megtámadott két kiskorút, amelynek következtében egyikük megsérült.

A rendőrség azonnal a helyszínre érkezett, és értesítette a helyi ügyészséget. A támadókat még nem azonosították, de folyik a nyomozás, hogy fényt derítsenek erre a bűntényre – nyilatkozta a rendőrség a subotica.com portálnak.

(Magyar Szó - Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából