Ugrás a cikkhez
Reklám

Több mint húsz kilométeres autós üldözés után két fiatal nő lőtt sebekkel került kórházba Nagyszombatnál. Az autó nyomába eredő rendőrök összesen 32 lövést adtak le, ebből 19 figyelmeztető volt, 13-szor pedig a járműre tüzeltek.

Kedd éjjel egy óra körül egy fiatal nőkkel teli, gyanúsan manőverező autót próbáltak megállítani járőrök Nagyszombaton. A Fiat Brava először lelassított, majd amikor a rendőr az autó elé állt, a sofőr ismét gázt adott. Ekkor kezdődött az autós üldözés.

Mivel az autó majdnem elgázolta az egyik rendőrt, az egyenruhások rálőttek, és a kocsi hátsó ütközőjét találták el. Az autó vezetője ezután sem lassított, Bucsány felé hajtott, a rendőrök pedig erősítést hívtak.



Az első lövés

Karkóc községbe érve a rendőrök újabb figyelmeztető lövéseket adtak le, ezek egyike eltalálta a Fiat egyik hátsó gumiabroncsát is. A sofőr így sem adta fel, Vágmedence községbe hajtott, ahol a helyi szövetkezet területén állt meg.

Itt két járőr hagyta el a járművét, hogy megállítsák a sofőrt, ám az ismét a gázra lépett, és autójával őket vette célba. Ekkor a rendőrök ismét a levegőbe lőttek, továbbá sikerült kilőniük a Fiat abroncsait is. Az autó vezetője ekkor adta meg magát a rendőröknek, akik a sofőr kakastaréjos frizurája miatt az üldözés alatt végig azt hitték, hogy egy férfi ül a volán mögött.

A szlovák rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az autót egy 21 éves galgóci nő vezette, akit két golyó talált el: az egyik a mellkasán, a másik a fülén. Az anyósülésen egy 16 éves lány ült, őt a vállán találták el a rendőrök. A másik két utas – egy 17 és egy 19 éves nő – sérülés nélkül úszta meg az üldözést.

Az autót vezető nőnek egyáltalán nem volt jogosítványa, a helyszínelők az autó átvizsgálásakor kábítószer nyomaira bukkantak, így feltehetően a sofőr is kábítószer hatása alatt állt az üldözés alatt. A TVnoviny.sk is drogfüggő nőkről számolt be. A Fiaton szereplő rendszám ráadásul egy másik járműhöz tartozott.

Közben Boris Chmel, a Mentőszolgálat Műveleti Központjának szóvivője elmondta, hogy a sérültek eszméletüknél voltak, valamint hogy a Nagyszombati Egyetemi Kórházban, illetve a pozsonyi Egyetemi Gyermekkórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályán látták el őket.

(Körkép - Paraméter - Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából