Ugrás a cikkhez
Reklám




A karácsonyi iskolai szünetben, december 23-tól vetíti az M2-es csatorna a Magyar népmesék című rajzfilmsorozat nemrég elkészült, utolsó 11 epizódját. A századik részt január 2-án láthatja a közönség, aztán búcsút lehet mondani a magyar népmeséknek, a cigány ugyanis innen is kitúrja a magyart.

A Magyar népmeséket 35 éve, Jankovics Marcell tervezői, rendezői, szakértői segítségével indította útjára az MTV. Számos rendező működött közre a Magyar népmesék-sorozatban: Nagy Lajos például 19, Horváth Mária 35, Jankovics Marcell 26 részt rendezett. A kezdetek óta eltelt időben a sorozat számos sikert aratott külföldön, vetítették Ausztráliától az Egyesült Államokig, több fesztiválon pedig első díjat nyert, például 2009-ben a Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm-fesztiválon a televíziós kategóriában.

2011 decemberére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Magyar Televízió (MTV), a Kecskemétfilm Kft. és a Docler Video Productions koprodukciójában készültek el az új részek.

Elcigányosított országnak cigány népmesét!

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm ügyvezetője bejelentette, hogy egyelőre nem folytatják a Magyar népmeséket, hanem cigány népmesékből készítenének sorozatot - úgy tervezi, hogy 13 hétperces epizód készülne, percenként körülbelül 1,5 millió forintból (ez összesen 136,5 millió - a szerk.).

A bejelentés nem előzmény nélküli. Korábban egy elmebeteg nőszemély a cigány tündéreket hiányolta a magyar meséskönyvekből, s már készült is legalább egy olyan rajzfilm, mely nemcsak ezt próbálta pótolni, hanem egyenesen felsőbbrendűnek mutatta be a cigány "kultúrát". Az alább látható videóból az derül ki, hogy csak a cigány lányok tudnak táncolni, s a magyarok dala értéktelen, ezért a magyar lányok is inkább a cigányok zenéjét teszik magukévá. Úgy gondoljuk, fölösleges magyarázni, hogyan csapódik le mindez gyanútlan gyermekeink lelkében...

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Cigány tündéreket a magyar meséskönyvekbe!

- Még egy antimagyarizmus mára: menőbb a cigány "kultúra" - sulykolják gyermekeinkbe



Friss hírek az elmúlt 24 órából