Ugrás a cikkhez
Reklám




„Minden oldalról zsidó vagyok” – Müller Péter Sziámival beszélget Csőke Zoltán - olvasható részlet egy izgalmasnak ígérkező interjúból a Szombat nevű különösen magyarbarát oldalon. Miért tipikus zsidó? Mert, bár hivatalosan magyarnak vallja magát, a hazafiság viszolyogtatja, számára a vérre és terrorra épült Izraelen kívül minden ország csak "díszlet egy operettben", és mulatságosnak tűnik a gazdanépek himnusza. Merthát Izrael az egyetlen ország a világon. (Csak azt tudnánk, akkor miért kínozza magát és él azon az országon kívül, a senkiföldjén? - a szerk.)
Alább a részlet eredetiben.

Nem tudom ki mondta, hogy amíg egyetlen embert is lezsidóznak a világon, addig ő zsidó akar lenni. És akkor jön a neheze, mi az, hogy zsidó? Szerintem zsidónak, nem zsidónak, antiszemitának és semlegesnek is meg kell egyszer fogalmaznia ezt magában. Én mostanában kezdem megérteni.

Elvittem a feleségemet Izraelbe két évvel ezelőtt, és azzal az élménnyel jöttem vissza, hogy Izrael az egyetlen ország a világon. Én nagyon sok helyen megfordultam már, ráadásul az a fajta ember vagyok, aki mindenhol jól érzi magát. De ott rám szakadt egy érzés, hogy ez egy létező ország, hiába friss tákolmány, az összes többi viszont díszlet egy operettben.

Lehet, hogy ez szörnyen hangzik, de onnantól kezdve az a szó, hogy hazám, valamennyi más himnuszban mulatságosnak tűnt. Mindig gyanakvó voltam egyébként a magyar hazafisággal, bár természetesen magyarnak vallom magam, de ahogy ezt itt kiejtik a szájukon az emberek, az mindig viszolyogtató volt a számomra.

(Szombat)


Tisztelt Feldmájer Úr! (Csak azért nem az Önök újságjában szólok hozzá, mert a regisztráció után a "más" véleményt törölnék.)

Megdöbbenve és felháborodva olvasom a cikket. Csak azt nem értem, hogy egyeseknek mindent szabad e hazában büntetlenül, másoknak meg semmit. Gondolkodtak-e már azon, hogy miért van Magyarországon kettős mérce?

Jó szívvel ajánlom a Szombat című újságban megjelent Müller Péter Sziámi megnyilatkozását, és talán Ön előtt is világos lesz, hogy az emberek – akiknek Magyarország a Hazája – miért háborodnak fel az ilyen cikkek kapcsán.

Ha ilyen kijelentést tenne egy magyar ember, természetesen fordított helyzetben, azonnal összeszaladna a világ zsidósága fasisztázni.

Na, látja ebből van elegünk!

Tisztelettel:
Tóth Mária



Friss hírek az elmúlt 24 órából