Ugrás a cikkhez
Reklám

Yossi Amrani izraeli nagykövet néhány napja még úgy nyilatkozott, hogy nem tartja antiszemita megnyilvánulásnak a magyar kormányfő „sorozását”. Aztán eltelt egy kis idő, s Heisler András magyarországi zsidóvezér levelet írt Orbán Viktornak, kérve a Soros-plakátok eltávolítását. Orbán válaszolt is, levelében nem ígért semmit, inkább támogatást kért a Heisler-féle zsidóktól. A kormányfő levelét tegnap késő este közölték a hírportálok. S mi történt ma, sabbatkor?

Kora délután az alábbi közleményt adta ki a hazánkban dirigáló izraeli nagykövet:

Felszólítóm (sic!) azokat, akik a mostani plakátkampányért felelősek, hogy gondolják át a következményeket. A történelmi tapasztalat alapján semmilyen előny nem származhat egy ilyen jellegű kampányból. Jelenleg ez a kampány egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít. Morális felelősségünk, hogy felemeljük a hangunkat és felszólítjuk az érintett hatóságokat, hogy éljenek hatalmukkal, és vessenek véget ennek az ördögi körnek.

Yossi Amrani
Nagykövet
Izraeli Nagykövetség

Délután fél kettő tájban bukkant fel az izraeli nagykövetség Facebook-oldalán a fenti szöveg, de a hivatalos honlapon e sorok írásakor még nem jelent meg Yossi Amrani „felszólítása”. A követség honlapján az „Aktuális híreink” rovatban a legfrissebb hír a mai budapesti buzivonulás. Illetve ennek izraeli „támogatása”. Az ugyanis nem idéz „szomorú emlékeket”.



Yossi Amrani feltűnően szemtelen és feltűnően zsidó
Első megjegyzésem: hogyan lehetséges, hogy az izraeli nagykövetség sabbatkor bocsát ki közleményt? Ilyen jeles napon még a Mazsihisz hírszolgálata is szünetel. Ejnye-ejnye. Második megjegyzésem nyelvi természetű. Heisler András levelében még csak „kért”:

Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat. 

A miniszterelnök válaszolt, a zsidó kérés nem talált befogadó fülekre. A jól ismert forgatókönyv szerint a nyomásgyakorlás magasabb szintre emelkedett. Mert olyan nincs, hogy a zsidó kérés nem teljesül. Az ugyanis a holokauszt előszobája. Gyorsan megszólalt hát a héber nagykövet. Ő már nem kér, ő felszólít. Ami a diplomáciában felettébb szokatlan stíluselem, nagykövetek ugyanis nem szoktak beleszólni (legalábbis nyíltan) a fogadó ország belpolitikai ügyeibe. Yossi Amranit tehát be kellene hívatni a külügybe, s figyelmeztetni kellene arra, hogy ez az ország nem a megszállt Palesztina, itt nem ugrabugrálhat, nem követelőzhet őzsidósága. Nincs itt semmi ördögi kör. Jólneveltség, kulturáltság kérdése az egész.



Érdemes az ukázt elmenteni az utókornak
Márai Sándor írta 1946-ban, sokszor idézik, de nem árt az ismétlés:

Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó.
(Márai Sándor: A teljes napló 1946. Bp., 2007, 291. o.)

Ez a megállapítás a neveletlen Yossi Amranira is érvényes. Ő is feltűnően szemtelen.

B.D. - Kuruc.info

Frissítés: A KKM persze azt ígéri, hogy megvédi az országot Sorostól

Ahogy Izrael, úgy Magyarország is fellép mindenki ellen, aki az országra és polgáraira nemzetbiztonsági kockázatot jelent - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szombaton az izraeli nagykövetnek a George Sorost ábrázoló kampányt ért bírálatára.

A külügyi tárca leszögezte: Soros le akarja bontani a határt védő kerítést, az általa finanszírozott NGO-k segítségével illegális migránsok százezreit akarja betelepíteni Európába és Magyarországra. Hozzátették: ezek az illegális bevándorlók nem ritkán antiszemita nézeteikkel veszélyt jelentenek az európai és a magyar zsidó közösségre.

Magyarország kormánya ezért minden eszközzel fel fog lépni a magyar polgárok biztonságát veszélyeztető pénzügyi spekuláns és az illegális migrációt elősegítő szervezetei ellen - írták közleményükben.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Orbán a Mazsihisznek: "egy kis segítség azért jól jönne"

- Hát persze hogy nem Soros származásával van baja a "zsidókat minden körülmények között megvédő" kormánynak

- A kormány azért küzd az illegális migráció ellen, hogy megóvja a "magyar zsidóságot" az antiszemitizmustól

- Orbán esküje az izraeli főrabbinak: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll

- Mórickának az egyébként idióta Soros-plakátokról is az jutott eszébe: a náci idők kampányai

- Akármilyen jó barátja Orbán Izraelnek és a zsidó népnek, Horthyt kivételes vezetőnek nevezni neki sem szabad





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából