Ugrás a cikkhez
Reklám

Igaz, utánzója elmulasztotta a kötelező sminkelést:




Már fogyasztani is lehet (a kép Salzburgban készült):




Vagy akár csak be is kaphatják.




Frissítés: a "művészet ereje" is Conchitával van: "A szépség nem ismer nemeket" jelmondattal hirdetnek egy bált Bécsben:







2. frissítés: Conchita után köztünk pózol bécsi óriásplakátokon fallosszal rendelkező Éva-ősanyánk

Az osztrák banánköztársaság lázasan készülődik „Wurst” (jelentése: kolbász, szlengben: mindegy) című szappanoperájának következő felvonásához: Vasárnap Cochita, a szakállas díva szerenádot készül adni az osztrák fél-zsidó államfő, Heinz Fischer erkélye alatt, a bécsi Ballhausplatzon. (Főszponzor: Audi. No, Audit se vegyünk többé! Bár pénzünk se igen lenne rá.)

Ezenközben deviáns elvtársai, – az aberrált Gery Keszlerrel élükön – már készülnek a „Life Ball”-ra, a transzvesztiták évenkénti nagygyűlésére, melyeket plakát-özön hirdet szerte a fővárosban, mintha legalábbis politikai választások előtt állnának. Plakátjukon pedig egy másik hímnős véglény, Carmen Carrera mutogatja magát Évaként, a paradicsomban. (Hyeronimus Bosch híres „Örömök kertje” című festményét is meggyalázva.) Értsd csurdén pózol, női keblekkel és pénisszel is felszerelve.

Keszler: „Ez nem a szexualitásról szól, ahogyan sokan első pillantásra gondolják. Hanem az identitásról, s arról, hogy az emberi méltóságnak és a kölcsönös elfogadásnak nincsenek határai.” A buznyák reméli, hogy a plakát provokálni tud és az embereket elgondolkodtatja.

Az FPÖ harcos ellentámadásba lendült: Kickl főtitkár jogi úton követeli, hogy a reklámhatóság az érvényben lévő ifjúságvédelmi, erkölcsi jogszabályoknak szerezzen érvényt. A plakáttól már a szilikongerincű Schönborn bíboros is elhatárolódott, mikor „a tolerancia nevében elkövetett intoleranciának” nevezte.

A Life Ballt támogató cégeket fenyeget bojkottal a felháborodott lakosság, A zsidókézben lévő Billa vásárlói visszaküldték vásárlói kártyáikat, de ők és a Swarowski ékszerüzletlánc azt nyilatkozta, hogy továbbra is a tolerancia támogatói lesznek. A „Kleine Zeitung” szerkesztősége azonban elnézést kért felháborodott olvasóitól, amiért Conchitát „modern „Krisztus-ikonnak” nevezte.
Egy 45 éves tolmácsasszony hiába tett feljelentést a plakát ellen, kérelmét – számtalan másé közt – azzal utasították el, hogy művészeti kérdésekbe nem illetékes beleszólni az ORF reklámhatósága. Ezért a bátor nő éjszakai aktivista-akcióba kezdett, és fekete lakk spray-vel miniszoknyát fújt Éva hímtagjára. Mikor elkapták, azt nyilatkozta, nem tűrheti tétlenül, hogy a bécsi gyermekeket ilyen plakátok látványa terrorizálja, és ameddig bírja, folytatni fogja akcióját. Már követői is támadtak, több „graffitiművész” lépett akcióba. Várhatóan a nyelvésznőt fogják meghurcolni, mint intoleráns, homofób boszorkányt, s nem a plakátok fognak eltűnni.

Tarnóczy Szabolcs híradása



Friss hírek az elmúlt 24 órából