Olvasónk írja:

Kedves Olvasók!

Mint azt már sokan tudjátok, a Munkásőr Emléktársaság, a Marx Károly Társaság és a Magyar Antifasiszta Liga a holnapi napon ismét kommunista megemlékezést szervez Újpesten a Tanácsköztársaság kikiáltásának az évfordulója alkalmából.




Újpest DK-s polgármestere, Déri Tibor tavaly kijelentette, hogy nem fogja engedni, hogy jobboldali zenekarok lépjenek fel a kerületben, de a szélsőbaloldali rendezvények úgy látszik nem zavarják. A rendőrség nem foglalkozik az üggyel, mert úgy gondolják, hogy egy olyan rendezvény, ahol nyíltan az 1919-es vörösterrort éltetik, ahol nyilvánosan használják a vörös csillagot és ahol lejátsszák az internacionálét, az nem meríti ki sem a gyülekezési törvény megsértését, sem a tiltott önkényuralmi jelképek, sem pedig a kommunista bűnök tagadását.




Az 1919. március 21-én kikiáltott Tanácsköztársaság 133 napos fennállása során dokumentáltan 590 embert gyilkoltak meg. A csehek, románok és szerbek által meg nem szállt országrészeken a lakosság korábban még soha nem tapasztalt terrort élt át, különösen a Duna–Tisza közén. A Tanácsköztársaság kikiáltását nem ünnepelni kell, mert egy ilyen esemény engedélyezése a kommunisták áldozatainak a meggyalázásával egyenlő és a magyar emberek kegyeleti jogát sérti.

Itt az idő, hogy mi lépjünk fel az utcáinkra egyre gátlástalanabbul kivitt történelemhamisítás és az áldozatok emlékét megcsúfoló neokommunizmus ellen. Egyúttal pedig üzenjünk is: elég volt a kettős mércéből!



Nyilvánosan használt vörös csillag az újpesti Tanácsköztársaság-emlékműn és a szervező, Sej László (Munkásőr Emléktársaság) munkásőr ruházatán, 2023-ban

A nacionalista rendezvények megtartását évek óta akadályozzák a hatóságok, még az olyan események lebonyolítását is, amelyek magánterületen kerülnek megrendezésre. A nacionalista rendezvények nem sértik a hatályos törvényeket, mert azokat a szervezők mindenkor betartatták a mindvégig fegyelmezetten viselkedő résztvevőkkel. Ezzel szemben a szélsőbaloldal következmények nélkül tehet meg bármit – rendőrségi biztosítás mellett! –, mert a hatóságok engedik. Legyen az akár a kommunisták által elkövetett bűnök tagadása, vagy a tiltott önkényuralmi jelképnek számító vörös csillag nyilvános használata.

Már az is érthetetlen, hogy a Munkásőrség 1989-ben történt feloszlatását követően ilyen névvel, hogy Munkásőr Emléktársaság, lehet rendezvényt szervezni. És ennek a hivatalosan egyébként be nem jegyeztetett szervezetnek a tagjai vannak a legjobban felháborodva a Magyar Csendőr Bajtársi Egyesület létezésén.

Az „elvtársak” csak a Facebookon bátrak. A monitor mögül fenyegetőznek és a Kitörés Emléktúrán részt vett túrázók zaklatásaira buzdítanak, mint pl. itt és itt, de közben szaladnak a rendőrségre.




A szervezőknek pedig üzenjük, hogy közterületen nincs olyan, hogy zárt körű rendezvény. Bármennyire is zavarja őket, véleményszabadság van, így a holnapi napon az megy ki a Szabadság parkba kinyilvánítani a nem tetszését a kommunista bűnök tagadása ellen, aki akar.

Kapcsolódó:

- Árnyék a múltból

- Ismét zavartalanul sérthetnek törvényt a kommunisták

- Újabb antifa fenyegetőzés: mostantól nem biztonságos "nácinak" lenni Budapesten

- Ez a kommunista senki várja üzenetét Wittner Mária emlékének meggyalázásáért