Ugrás a cikkhez
Reklám

Olvasónk írja:

Csütörtök este 20 óra körül az ürömi körforgalomból Üröm felé kihajtva egy stoppoló nő és egy stoppoló gyerek állt.

Ez az a stoppos kombináció, amire szerintem sokan satuféket nyomnak, én is. 40-50 év közötti testesebb anya, hosszú sötét hajjal, és a 8-9 éves lánya.

Csillaghegyre akartak átjutni, mondtam, szálljanak be.

Beszállás után rögtön feltűnt, hogy a nő zavart, vagy zaklatott állapotban volt, a gyerek meg szótlan, életunt volt.

Elkezdődött a történet, aminek a végére azt éreztem, hogy Magyarország leghányattatottabb sorsú családjába futottam bele, és segítenem kell rajtuk.

Balassagyarmatra mennek stoppal. Csillaghegy, át a Megyeri hídon, Dunakeszi, Vác, Balassagyarmat a terv. Győrszemeréről jönnek. A nő szülésznő/nővér, de Nógrádban nincs munkája így Budapestre fog jönni a három lányával.

Férje meghalt, egyedül neveli a három gyereket. Devizahiteles volt, de nem tudta fizetni a havi 130 ezerre emelkedő részletet, így kilakoltatták őket, egy lakókocsiban húzzák meg magukat, amihez a jóindulatú szomszéd ad vizet és áramot Balassagyarmaton.

Sikerült Budapesten állást találnia, jönnek is, igényelt 100 ezer Ft Provident-hitelt, de a BAR-lista miatt nem kaphat, ráadásul belefutottak egy albérletcsalóba, akinek 16. áldozatai lettek. A foglalót elbukták. A XIII. kerületben fognak a gyerekek iskolába járni, de csak egy szobát fognak tudni bérelni, fejenként 11 800 Ft-ért havonta a Tomori utcában. Próbálta a családsegítőt is, de sokan várnak szállásra, nem tudtak segíteni. Fóton nevelkedett a gyermekotthonban, férje is állami gondozott volt. Nevelőanyja is meghalt, az ő testvérénél volt gyerekkorában Győrszemerén, tőle próbált volna most segítséget kérni, de már ő sem él, ez volt az utolsó reménye. Itt rákérdeztem, hogy miért nem telefonált inkább, minthogy gyerekkel lestoppol több száz kilométert? A válasza az volt, hogy csak emléke volt, hol is lakik az asszony, nem volt hozzá elérhetősége. Még szidta egy kicsit Orbánt és a Fideszt, hogy azt ígérték, senkit nem hagynak az út szélén, hazudtak, ők ott maradtak.

Ez volt a történet, a hátsó ülésen pedig a gyerek olyan igazolást adott az egész történetnek, hogy úgy éreztem, segítenem kell.

Felajánlottam, hogy elviszem őket az Újpest-Városkapuban lévő buszállomásra, ahonnan busszal hazamehetnek Balassagyarmatra, kifizetem a jegyüket, ne kelljen stoppolniuk éjszaka. Adtam nekik pénzt és úgy gondoltam, ez a legjobb, amit tehetek. Ekkor láttam, hogy az arca jellegzetesen ragyás.

Pénteken azonban átfordult a történet a fejemben, utólag már sok volt, úgyhogy elkezdtem a neten kutakodni, hátha nem is szerencsétlen emberekkel, hanem egy gyerekkel felturbózott csalóval volt dolgom.

És igen, ezeket találtam:

A történetben van egy-két furcsa rész (majd 50 éves nő, 3,5 éves gyerekkel, 4 országban 16 helyen laktak):
http://www.maivalosag.com/ma-reggel-visegradrol-hazafele-felvettem-egy-stoppolo-anyukat-es-35-eves-leanykajat/

Egy említés egy másik stoppos csaló kapcsán a történet végén:
http://varkapu.info/egyeb/csalo-stoppos-a-10-es-uton/

Ezen a linken pedig már egyértelműen ezzel a nővel futottak össze, a sztori itt is zseniális (világítsanak az apa sírjáról hozott mécsesekkel), a nő leírása stimmel, testes, ragyás arcú, bár pénzt nem említ a történet, de az URL-ben szerepel a koldus szó, tehát volt pénzkérés:
http://varkapu.info/egyeb/olvasonktol-kislannyal-koldulo-stoppos-solymaron/

Végül pedig ez:
http://2.kerulet.ittlakunk.hu/utcak-terek/150602/kulonos-tortenet-egy-gyerekevel-stoppolo-norol

Van tehát Észak-Budán és környékén egy legalább 10-12 éve gyerekkel stoppoló szélhámos nő, aki úgy szerez pénzt a hazugságaival, hogy legtöbbször kérnie sem kell, bűncselekményt pedig nem követ el. Ki ez a nő? Saját gyerekeit használja, vagy kölcsön kéri őket?

A módszer zseniális, nagyon jól kitervelt. Segítőkész, autóval közlekedő emberekre céloz, akik azonnal felveszik őket, és nagy valószínűséggel a történetei hatására jó szívvel segítenek rajta és a vele lévő gyereken, akár kérés nélkül is. A lebukás esélye minimális, de akkor sem büntethető, bűncselekmény nem történik. Sokan talán soha nem jönnek rá, hogy átejtették őket.

Ha más is találkozott velük, megköszönném, ha megírná ide: mesestoppos@gmail.com

Ha elég sok történet összejön, csinálnék neki egy weboldalt.

Üdv,

T.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából