Ugrás a cikkhez
Reklám

Új mellékbüntetés, a "pénzbeni szociális ellátástól eltiltás" bevezetésére tesz javaslatot a Jobbik az Országgyűlésnek a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítására benyújtott indítványában.

Volner János frakcióvezető-helyettes elmondta: a "pénzbeni szociális ellátástól eltiltás" mellékbüntetésként lenne kiszabható letöltendő büntetéssel járó esetek mellé és az állami, önkormányzati forrásokból érkező juttatásoktól tiltaná el az érintetteket.

Volner János szerint erre azért van szükség, hogy megszűnjön az a jelenlegi helyzet, amely szerint ma vannak olyan elítéltek, akik börtönbüntetésüket töltik, mégis kapnak állami juttatást. Hozzátette: az eltiltás a teljes börtönbüntetés idejére, illetve azon túl is, legfeljebb még öt évig lenne kiszabható.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese arról is beszélt sajtótájékoztatóján, hogy a Belügyminisztériumnál a közelmúltban elrendelt 30,9 milliárd forintos maradványtartási kötelezettséggel a rendészeti feladatok ellátása is veszélybe kerülhet. A Jobbik szerint lehetnek olyan területei az országnak, ahol fel fog borulni a közrend, a közbiztonság és megnő a bűncselekmények száma.

(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából