Pásztory Ádám 53 éves, négygyermekes családapa, és életveszélyes agydaganattal küzd. Augusztusban indult nála súlyosabb tünetekkel fejfájás, mely látászavarral és ájulással jelentkezett. Szeptember 6-án a János kórház ügyeletén végeztek rajta CT-vizsgálatot, ahol kiderült, hogy agydaganata van.




A felépülése eredményesnek tűnt, de szeptember 24-én a kórszövettani eredmény azt mutatta, hogy Glioblastoma NOS típusú daganatos betegségben szenved. Onkológiai kezelés nélkül mindössze 3-4 hónapja lehet hátra, de kezeléssel együtt akár 10–15 hónapig is életben maradhat. A glioblasztóma egy nagyon gyorsan terjedő betegség, melynek sejtjeit műtéttel sem lehet teljesen eltávolítani, mert szétterjednek az agyszövetben. Ezeket nem láthatók a képalkotó vizsgálatokon, ezért a daganat újra növekedhet és visszatérhet.

A férfi állapota jelenleg stabil, de speciális immunterápiás kezelésre lenne szüksége, ami csak Németországban érhető el, mely akár 50–60 százalékkal is növelheti túlélési esélyeit, sőt akár teljesen is meggyógyulhatna.

Az immunterápia a szervezet immunrendszerét erősíti, hogy hatékonyabban küzdjön a daganat ellen, és így hosszabb ideig éljen. A kezelési költsége azonban 85 ezer euró, mely tartalmazza az orvosi kezelést, az utazást, a németországi tartózkodást és egyéb kiadásokat. A család minden anyagi forrást felhasznált, így a közösség segítségére lenne szükségük. Ide kattintva lehet segíteni.

(Index - Femina nyomán)

Frissítés: Támogatás Pásztory Ádám kezelésére – a Zsinat Elnökségének körlevele

A Magyarországi Református Egyház a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen országos adománygyűjtést hirdet Pásztory Ádám református teológus, a Zsinat korábbi kommunikációs vezetőjének gyógykezelésére. Az 53 éves, életveszélyes agydaganattal küzdő Pásztory Ádám kezeléséhez a Magyarországi Református Egyház, valamint annak négy egyházkerülete és a Magyar Református Szeretetszolgálat saját forrásból is hozzájárul, a meghirdetett adománygyűjtésre beérkező egyéni felajánlásokkal pedig további támogatást biztosíthatunk Pásztory Ádámnak.

Pásztory Ádám 53 éves, négy gyermek édesapja, életveszélyes agydaganattal küzd. 2024 augusztusában szűnni nem akaró, látászavarig és ájulásig fokozódó fejfájással kezdődött betegsége, majd szeptember 6-án a János-kórház ügyeletén elvégzett CT-vizsgálat agydaganatot mutatott ki. Kezelőorvosa szeptember 9-én sikeres, szövődménymentes műtétet hajtott végre. Bár a felépülés gyors és eredményes volt, a varratszedés során a kórszövettan eredménye megerősítette, hogy Glioblastoma, NOS (WHO grade 4) típusú, agresszív daganatos betegségben szenved. Az orvosok szerint onkológiai kezelés nélkül ennél, a legagresszívebbnek ítélt daganattípusnál a túlélési idő mindössze három-négy hónap, míg kezelés mellett is csupán 10-15 hónap.

Pásztory Ádám jelenlegi állapota stabil, de sürgősen szüksége van egy speciális immunterápiás kezelésre, amely jelenleg legközelebb Németországban érhető el. Ez jelentősen megnövelheti a túlélési esélyeit, akár 50-60 százalékkal is, de életkorát és állapotát figyelembe véve a teljes gyógyulásra is jó esély mutatkozik. A kifejezetten Pásztory Ádám genetikai profiljára elkészített immunvakcina révén a szervezete képes lesz eredményesen felvenni a harcot a ráksejtek ellen. A kezelés költsége megközelíti a 85 ezer eurót, amely magában foglalja az orvosi kezelést, az utazást, a külföldi tartózkodást és egyéb járulékos kiadásokat.

A Magyarországi Református Egyház, valamint annak négy egyházkerülete és a Magyar Református Szeretetszolgálat saját forrásból is támogatja Pásztory Ádám gyógykezelését, emellett országos adománygyűjtést is hirdet, hogy az egyéni adományokból befolyó összeggel további támogatást nyújthassunk Pásztory Ádám református teológus, a Zsinat korábbi kommunikációs vezetője számára.

A Pásztory Ádám gyógykezelésére hirdetett adománygyűjtés támogatható az adomany.jobbadni.hu oldalon, valamint az alábbi bankszámlaszámokra történő utalással:

EURO bankszámla: 10702019-85008898-50400003

Forint bankszámla: 10702019-85008898-52100008

A kedvezményezett neve: Magyar Református Szeretetszolgálat

A közleményben kérjük feltüntetni: Pásztory Ádám kezelése

„…megtartasz Uram.” (Zsolt 36,7)

Budapest, 2024. október 10.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának
Elnökségi Tanácsa