Szabadságvesztést indítványoz az ügyészség a nyolcéves kisfiút idén nyáron a Szolnoki Kalandparkban felrúgó karateedzővel szemben - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-t.




A Szolnoki Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben - írták.

A közlemény szerint a vádlott a gyermektábor vezetőjeként négy gyermekfelügyelővel együtt július 11-én a Szolnoki Kalandparkban 38 gyermeket táboroztatott. A sértett kisfiú egy gyermektársával összeveszett, majd a földre ülve sírt. A férfi felszólította, hogy hagyja abba a sírást. Miután a gyermek ennek nem tett eleget, a hóna alá nyúlva felállította és a közelben lévő futópálya közepére kísérte, azért, hogy megfenyítse.

A küzdősportban jártas vádlott kézzel megfogta a gyermek vállát, a föld felé tolta, és a fiú lábait hátulról, nagy erővel kirúgta. A fiú az egyensúlyát elveszítve a levegőben megpördült, és előbb bal kezét, majd a fejét a futópályába ütötte, ahonnan kissé visszapattant, végül a bal oldalára esett - olvasható a közleményben.

Ezután a gyermek sírva, a futópályán fekve maradt, míg a vádlott tőle ellépett, és azt a kijelentést tette: "hisztizzél, hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak", majd kézzel a futópályáról álló helyzetbe rántotta. Az edző egy vizespalackkal a síró gyermekhez lépett, és a vizet több alkalommal a kisfiú arcába locsolta, miközben azt mondta: "Mi van, kislány vagy? Sírjál!"

Ezután a fiú fejét hátrahajtva arra is vizet öntött - írták a közleményben, megjegyezve: mindezt a táborban részt vevő gyermekek is látták.

A vádlott a cselekményével veszélyeztette a kiskorú érzelmi fejlődését. Továbbá az ő és a gyermek testi adottságai közötti különbségekre, valamint a bántalmazás módjára figyelemmel fennállt a maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális lehetősége is - közölték.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben – arra az esetre, ha a bűncselekmények elkövetését beismeri – 2 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabására, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság a férfit véglegesen tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amely során 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll - írták.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Korábban írtuk: Tagadja bűnösségét a karateedző, aki felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban