Elrendelte a Miskolci Járásbíróság egy miskolci férfinak a letartóztatását, aki saját tizenegy éves lányával erőszakoskodott.

A Miskolci Törvényszék az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a gyanúsított feleségével, két gyermekével és nevelt lányával élt egy miskolci ingatlanban. A férfi múlt szombaton az éjjeli órákban erősen ittas állapotban molesztálta a konyhában matracon alvó vér szerinti gyermekét.

A kislány a simogatásra felébredt és lerúgta magáról az apját, aki felborította a konyhában lévő ruhaszállító állványt. A zajra felébredt a gyermek nevelőanyja, kérdőre vonta a történtek miatt a gyanúsítottat, majd aludni tértek.

A közlemény szerint a férfi, amikor a család lepihent, újra molesztálni kezdte alvó kislányát. A házban tartózkodók ekkor már rendőri intézkedést kértek az ittas apával szemben, akinek cselekménye - mint írták - alkalmas a 12. életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletére.

Idézve a bíróság álláspontját, tudatták: a cselekmény súlyos büntetési tétele miatt megalapozottan lehet tartani a gyanúsított szökésétől vagy elrejtőzésétől. Továbbá fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatást, a végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.