A Fideszen belüli urizálást és korrupciót az elmúlt időszakban élesen bíráló Pesty László újabb interjút adott, ezúttal a HVG360-nak, amelyben azt állítja, sok megkeresést kap még a Fidesz legfelsőbb köreiből is, de ezek támogató üzenetek. Elárulta továbbá, hogy szeretett volna készíteni tavaly egy filmet, de nem kapott rá állami támogatást, mert egy selyemzsebkendős „producer” kiürítette a kasszát.
„Nekünk, jobboldaliaknak minden stratégiai kérdésben igazunk van, de a testünkön ott egy bibircsók, vagy nevezhetjük rákos daganatnak, amelyet egy éles szikével ki kell metszeni” – fogalmazott Pesty a hvg-nek adott interjújában.

Továbbá kiderült, volt egy filmes ötlete Fábri Zoltán forgatókönyve alapján, amelyhez 1,18 milliárd forintra lett volna szüksége, de egy „selyemzsebkendős »producer« kiürítette a kasszát”. Ezzel a mondatával a HVG szerint Rákay „Philipre” gondolhatott, aki olyan filmeket jegyez, mint a rengeteg kritikát kapott Aranybulla.

Az interjú főbb megállapításai az alábbiak voltak:

Az ősfideszes, producer, marketinges, újságíró Pesty László még a tusványosi szabadegyetemen beszélt a Lölő-jelenségről: a kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak – ez a Lölő-jelenség –, ami árt a magyar konzervativizmusnak.

Később Szíjj László neve is felvetődött Mészáros Lőrinc mellett. Arról is beszélt, hogy ne használja a baloldal a NER-lovag kifejezést, mert azok nem lovagok szerinte, hanem orkok. Szerinte „a NER régen 2,5 millió embert jelentett, ma már csak egy tucat orkot”.

(Index nyomán)

Korábban írtuk:

- Pesty folytatja: a Lölő-jelenség rákos daganat, Szíjj Lászlóval együtt orkok a gazdatesten

- Pesty László szerint egy hónap múlva eljön a nevek ideje
- "Lopunk, csalunk, zsarolunk" - az ősfideszes Pesty Lászlónak hetek óta tartó őszinteségi rohama van