Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb interjút adott a magát ősfideszesként meghatározó Pesty László, aki ezúttal a Telex szerkesztőségében foglalt helyet, és beszélt újra a NER sötét oldaláról.Fotó: Adrián Zoltán / 24

Elismételte újra: a Lölő-jelenség rákos daganat, ami az elmúlt tíz évben egyre nagyobb dudorként helyezkedik el "a magyar korszerű konzervativizmus (ez volna a Fidesz... - a szerk.) testén".

Egyre látványosabb. Egyre feltűnőbben. Egyre gusztustalanabb. És semmi köze a gazdatesthez. Egy burjánzás. Egy oda nem tartozó dolog.

(Pedig de, az, hiszen ez a NER lényege... - a szerk.) Azt is elismételte, hogy van olyan történés a Fideszben, amire Orbán Viktornak nincs ráhatása. (Lásd még: Rákosi vagy Kádár, Sztálin stb. elvtárs biztos nem is tud minderről, ugyebár - a szerk.)

Arról sincs tudomása a kormányfőnek Pesty szerint, hogy a Fideszre hivatkozók "nem mindig" tisztességes emberek,

Orbán nevében járnak el, ő erről nem tud.

Azt is mondta: "ezt a NER-lovag szót, kérem, hogy töröljük. Mert ezek orkok, jó? Orkok. Mindenki látta szerintem a Gyűrűk urát, és tudja, kik az orkok. Ezek nem lovagok, ezek orkok."

Hozzátette: "a N-E-R, a Nemzeti Együttműködés Rendszere az tizenhárom évvel ezelőtt még jóval több mint két és félmillió embert, alapítványokat, médiát, újságírókat, véleményformálókat, egy nagy konglomerátumot jelentett, és tizenhárom év alatt ez lecsökkent egy tucat orkra."

Azt is mondta, hogy a NER mára szitokszó lett. A filmes szakember elmondta azt is, hogy az elmúlt hetekben érte fenyegetés a NER-es korrupciót feszegető nyilatkozatai miatt, de nem hagyja ezt abba, mert szerinte 3-4 millió választó ösztönei azt súgják, hogy itt valami nem stimmel. Pesty szerint az egyszerű Fidesz-szavazók nem értik, hogy ezek a NER-milliárdosok hogy gazdagodtak meg így.

A fideszes médiával pedig az a baj, hogy szerecsenmosdatást végeznek.

Mészáros Lőrincről azt mondta: "nem azt gondolom, hogy Mészáros Lőrinc esetében a gázszerelősége a ciki. Nem!" Pesty felveti, hogy mondott-e valaha bármi eredetit Mészáros.

Újszerűséget, innovációt, forradalmi gondolatokat? Vagy inkább azt láttuk, én nem állítom, csak kérdezem, nem lehet-e, hogy azt láttuk, hogy egy szerencsétlen… khm… hú, majdnem mondtam valamit, makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön, a másik nem tudja, hogy sírjon… de nem ez a baj. Hát mi az ő gazdasági, műszaki tudása? Mi az ő kockázatvállalása? (…) Milyen kockázatot vállal ez a csávó? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot!

Szíjj Lászlóról, az egyik leggazdagabb magyar milliárdosról Pesty elmondja:

Én ültem vele szemben, néztem, ahogy a kis malacszemei tik-takiznak, miközben negyvenezermilliárdszor több pénze van, mint nekem, én kényelmesen ültem a szar Chesterfield-másolat bőrbútoraiban, még jó, hogy nem műbőr volt, volt vagy mennyi, kétszázötven milliárd a feneke alatt, az tuti, és erre kényelmetlenül ott fészkelődött, és mondom, így a szemeivel hol a pókot nézte a sarokban, hol a cipőjét. Legördült az első izzadságcsepp, miközben baromi gazdag, és mindenki azt hiszi, hogy mindent megtehet, hát nem! És tudod, miért nem? Mert baromi szar dolog gyáván leélni szolgaként egy életet.

Pesty László szerint előkerülhetnek konkrét korrupciót bizonyító dokumentumok, hangfelvételek, videók. A bizonyítékok most a szervereken vannak. Azt mondja:

kilenc az egyhez fogadom, hogy hamarosan, a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni, és ha engem, ahogy régen romantikus regényekben fogalmaztak, leüt a hajókötél, ami nem valószínű, mert ez nem egy veszélyes város és nem egy veszélyes ország… én haditudósító voltam, bejártam néhány háborút és forradalmat, és akkor sem volt semmi bajom, most sem lesz, úgy vigyáznak rám, mint a hímes tojásra, szóval hogy ezek a bizonyítékok napvilágot fognak látni, ezt kilenc az egyhez adom, a következő négy hónapban. Szeptember, október, november, december, mondjuk azt, karácsonyig. Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz.

Azt is mondja, hogy szerinte Orbán Viktor – akivel már rég beszélt – örülni fog annak, ha ezek a bizonyítékok előkerülnek és megtisztulást okoznak. Az orkok ugyanis a "gazdatest energiáját szívják" Pesty szerint, és "ha nem lenne ez a sok csirkefogó, akkor négyötöd lenne." Az “orkokat ki kell vágni!" Mert – mint mondja – sokan “összetévesztik az orkokat a párttal." Miközben

a Fidesz lényegében rendben van.

Itt is hangsúlyozta:

A Fideszért haragszom és nem a Fidesz ellen.

(24 nyomán)

Korábban írtuk:

- Pesty László szerint egy hónap múlva eljön a nevek ideje

- "Lopunk, csalunk, zsarolunk" - az ősfideszes Pesty Lászlónak hetek óta tartó őszinteségi rohama van

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából