Ugrás a cikkhez
Reklám

A minap éppen arról írtam, milyen visszásságokat tartalmaz a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása, miszerint az eddigi 7, szabadon rendelkezhető szabadnap nullára csökken, a megváltozott egészségügyi állapotuk miatt a munkájukat tovább ellátni nem tudókat pedig végkielégítés nélkül rúgják ki.

Azt hiszem, könnyen megérthető, hogy miért problémásak a fenti pontok, és ismételni sem szeretném magam, ugyanis a korábbi cikkemben lényegében mindent leírtam róla, amit le lehetett. Más ok miatt ragadtam - virtuálisan - tollat.

Van az a közszájon forgó mondás, hogy hülyének nézik az embert. A mai kormányinfón Gulyás Gergely nézett minket totálisan hülyének. Ugyanis az eseményen megfogalmazódott kérdésként a két módosítási tervezet is. Azt gondolnánk, Gulyás Gergely mint Miniszterelnökséget vezető miniszter azért van ott, hogy tudjon válaszolni a felmerülő kérdésekre. Ehhez képest azt tudta előadni, hogy saját elmondása szerint nem is találkozott még a szakszervezeti felhívással, utalva a Magyar Szakszervezeti Szövetség által közzétett kritikákra.

A szakszervezetek egyébként jelezték korábban, hogy a kormány kevés időt hagyott a felülvizsgálatra, és a lehető legminimálisabb mértékben vette figyelembe a véleményüket. De Gulyás Gergelyhez ezek nem jutottak el, ugyebár... De olybá' tűnik, a teljes kormányhoz sem.

Persze a valóságban a fenét nem, nem erről van szó. Hanem egész egyszerűen csak arról, magasról nem érdekli őket a szakszervezet, az emberek, a magyar dolgozók véleménye. S az, hogy Gulyás a képünkbe mondja, hogy ő nem tud semmiről, rámutat az alap problémán (a MT. módosítása) túl egy másikra, ez pedig a pofátlan cinizmus, ahogyan állnak hozzánk...

L. J. - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából