Ugrás a cikkhez
Reklám

Nagyon belejött az elemzésbe a Jobbik korábbi elnöke, és egyre élesebben fogalmaz a jelenlegi pártelnök kapcsán - akit nem mellesleg saját bevallása szerint maga támogatott abban, hogy a lelkétől megfosztott politikai alakulat élére kerüljön - most pedig már temeti is. Legfrissebb cikkében (Ők öten nagyon nem örültek Márki-Zay győzelmének) az alábbiakat írja róla.




Nem csak a részvétel a fontos: Jakab Péter

A Jobbik saját elmondása szerint kezdetben Márki-Zay Péter jelölésében gondolkodott. Talán néhányan emlékeznek: Jakab elnökké választása után sokáig arról beszélt, van egy civil jelöltje a posztra. Ez a hódmezővásárhelyi polgármester lehetett, de állítólag kettejük tárgyalása nem sikerült túl jól, és ezután döntött úgy a párt, hogy saját elnökével vág bele az előválasztásba. Ez azonban utólag rossz döntésnek bizonyult, amit a Lúdas Matyi reinkarnációját alakító Jobbik-elnökön háromszor vertek el.

Először azzal, hogy a dobogóról lecsúszva kiesett a versengésből, aztán azzal, hogy bár saját szavazói többsége MZP felé húzott, ő a DK melletti – többnyire kódolt – üzeneteket volt kénytelen küldeni, végül Dobrev veresége miatt.

A Jobbik bennégett a kigyulladt DK-pajtában, ráadásul úgy tűnik, teljesen feleslegesen.

A mérleg nem túl fényes:

Mindezt alapvetően Márki-Zay Péter sikerének köszönhetik, ahogy MZP meg a Jobbik-elnök vereségéből profitálva indult el felfelé.

Ha Jakab Péter első forduló előtti kampánya a kormányzati kompetenciára is figyelmet fordított volna, és nem csak egy TikTok-látomás, MZP a papírforma szerinti negyedik helyen végez, és megmarad a futottak még kategóriában. De nem így lett, ami a Jobbik középtávú jövője szempontjából lényeges változásokat indíthat el.

Korábban írtuk:

- Vona szerint még az ezt állító jobbikosok sem hiszik el, hogy a DK-paktumos Jakab marad a párt elnöke

- Vona: a Jobbik vagy a DK "nemzeti tagozata" lesz, vagy Márki-Zay nyeli le őket parizerestül





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából