Ugrás a cikkhez
Reklám

Hatmillió forinttal támogatta a kormány a zsidó hittankönyvsorozat újabb, a 4. osztályosoknak szóló kötetét - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi goj-zsidó kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön.



Illusztráció: valószínűleg egy korábbi igénylista-benyújtás

Soltész Miklós a nagykőrösi Rákóczi utcai zsinagógában tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, ha visszagondolnak az elmúlt tíz évre, felidézhetik: azt határozták el, hogy "zsidó és keresztény felekezeteink, a társadalom szerves részeként" minden olyan támogatást kapjanak meg, amely a hitet, a hitből fakadó erkölcsi szükségességet és a hagyományt segít megőrizni és továbbadni a gyerekeknek.

Az elmúlt tíz év közös munkája, hogy eljutottak a negyedik zsidó hittankönyv kiadásához, és támogatják az ötödik megjelenését is - fűzte hozzá az MTI beszámolója szerint.

Az államtitkár kitért arra, hogy '56 évfordulója alkalmából meg kell emlékezni arról is, hogy a forradalom leverése után - mint már korábban is a magyar történelemben - "megpróbálták a zsidó és keresztény embereket szembeállítani egymással, azzal, hogy az eseményeket zsidóellenesnek és antiszemitának bélyegezték". Azt persze "elfelejtette" elmondani, hogy azért volt ilyen olvasata is az eseményeknek, mert szinte a teljes magyarellenes kommunista terrorgépezetet zsidók vezették, inkább a kevés kivétellel próbálta elfedni ezt a köztudott és teljesen nyilvánvaló tényt:

Ennek az ellenkezőjére mutat rá a zsidó származású Szeles Erika története, aki tízes éveinek a közepén vett részt a forradalomban, majd a szovjet intervenció után beállt a vöröskereszthez embereket menteni, és november 7-én halálos lövést kapott. Az ő mártíromsága is a szabadságért folytatott közös küzdelem emléke - mondta Soltész Miklós. Megemlítette az államtitkár Nickelsburg Lászlót, a Baross téri felkelőcsoport parancsnokát is, akit társai tisztelettel neveztek Zsidó Lacinak és Szepesi Mártát, akit a forradalmárok szeretettel emlegettek Zsidó Mártaként. Fontos, hogy ne tagadjuk el közös hőseinket és ne engedjük a szembeállítást - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Frissítés: fényképek is vannak

Például arról, milyen esetlenül viseli Soltész a fejbúb-maszkot - talán ő is kap majd egy-két jó szót érte, mint Szijjártó, aki szintén a pénzünket talicskázta az isteni ajándékoknak...






Kurucz Ákos, a Nyíregyházi Hitközség vallási vezetője, a könyv társszerzője, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Czira Szabolcs polgármester, Róna Tamás, a Rabbitestület elnöke, a könyv társszerzője, az Alföldi régió főrabbija, Nógrádi Gergely író és Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Közép-Magyarországi Területi Csoportjának elnöke a most megjelent zsidó hittankönyv bemutatóján a nagykőrösi zsinagógában 2020. október 22-én



Soltész beígéri az újabb hatmilliót - de persze nem úgy



Jó helyre megy a pénzünk: egy Krisztust gyalázó törzsi vallás "tankönyveire" (fotók: MTI/Mészáros János)

Korábban írtuk:

- Már megint a 6 millió - ezúttal egy zsidó tankönyvért fizettünk, de sok százmilliós tételek is röpködtek

- Gratulálunk: ma zsidó hittankönyvet jelentettek meg az ön adóforintjaiból





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából