Ugrás a cikkhez
Reklám

Szemügyre vehették a Bakonyban tartott Brave Warrior nemzetközi hadgyakorlat résztvevői a KF41 Lynx gyalogsági harcjárművet, melyet néhány éven belül Magyarországon is gyártani fognak, illetve a honvédség kötelékén belül is rendszeresítenek.




A htka.hu magyar haditechnikai fórumon tűntek fel képek a páncélosról, a Magyar Nemzet arról ír, hogy a Brave Warrior 2020 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlaton készültek a képek.




A páncélosok hadijel nélkül, gyári, olivazöld festéssel vettek részt a hadgyakorlaton, a képekből úgy tűnik, hogy egyfajta dinamikus bemutató történhetett, valószínűleg a Rheinmetall koordinációja mellett.

A harcjárművet Lance 2.0 lövegtoronyba épített 30 milliméteres gépágyúval szerelték fel, a Rheinmetall korábbi közleménye szerint ez megegyezik majd azzal a fegyverzettel, melyet a Magyarországon rendszeresítésre kerülő Lynxek is kapnak majd. A harcjármű festése egyébként más lesz, várhatóan megegyezik majd azzal az álcamintával, melyet a nemrég Tatára érkezett Leopard 2A4 harckocsik kaptak - írja a Portfolió.

Hazánk összesen 218 Lynx gyalogsági harcjárművet és 9 Buffalo műszaki mentőjárművet rendelt a Rheinmetalltól, ebből 172-t Magyarországon, a Zala Zone mellett frissen létrejövő, magyar-német tulajdonú üzemben gyártanak majd. 

Frissítés: Brave Warrior 2020 hadgyakorlat a Bakonyban



A Carl Gustaf M4 páncéltörő löveg működését demonstrálja egy katona a Brave Warrior 2020 nemzetközi hadgyakorlaton a Veszprém megyei Hajmáskér közelében 2020. szeptember 24-én (fotók: MTI/Vasvári Tamás)



A Lynx gyalogsági harcjármű bemutatója



Mi-24 típusú harci helikopter

Korábban írtuk: A világ egyik legkorszerűbb hadiüzeme épül Zalaegerszegen





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából