Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem mondhatjuk, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője hamar észrevette a Jobbik eltérítését... És még most is magyarázkodik, de a lényeg azért kiolvasható a közleményéből: már neki is vállalhatatlanul kínos a Jobbik. Kérdés, miért csak most lett az.




Alább olvasható a sajtónak küldött szöveg:

Adjon az Isten!

Ezúton tájékoztatlak benneteket döntésemről, amelynek értelmében a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjaként a továbbiakban nem folytatok politikai szerepvállalást és kilépek a párt tagságából.

A közéleti tevékenységem során mindig törekedtem arra, hogy külön válasszam a pártpolitikát a civil közéleti szerepvállalásomtól, amely véleményem szerint hellyel-közzel rendben is volt és nem is ez az elsődleges szempont a döntésemben.

Viszont az utóbbi időszakban egyre gyakrabban szembesültem azzal a helyzettel, hogy a Jobbik tagságom miatt a civil társadalmi szerveződéseink hátrányos megítélésben részesülnek, illetve Jobbikos szervezetként vannak elkönyvelve. Ezzel szemben persze lehet érvelni, hogy nem így van, illetve tudom, hogy nem így van, de ettől még a megítélésünkön ez nem változtat semmit.

Szeretném ha számotokra is egyértelmű lenne, hogy ez nem a Jobbik ellen irányuló lépés annak ellenére, hogy az utóbbi időszak irányvonalával már azonosságot vállalni nem tudok.

A régi barátságok remélem megmaradnak!

A pártok, mozgalmak és civil szerveződések valójában lehetőségek és eszközök a kezünkben, amelyek elsősorban a céljaink elérését hivatottak elősegíteni. De amelyik eszköz már nem segíti, hanem akadályozza a közzösségeink fejlődését, céljaink elérését azt meggyőződésem szerint el kell engedni.

Szebb jövőt!

László Attila Tibor





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából