Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ATV információi szerint rendőrökre támadt egy házi őrizetben lévő férfi, a sérülteket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

Az egyiket arcon, a másikat nyakon szúrta.

A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette az ATV híradójának a hírt, hivatalos személy elleni erőszak ügyében nyomoznak.

Bár az ATV először Veresegyházról írt, Erdőkertes polgármestere Facebook-oldalán azt írta: a községben történt a tragédia. Tájékoztatása szerint a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit a rendőrök éppen a váci kórházból vitték a lakására. A férfi a hazaérkezés előtt a két rendőrt a nála lévő késsel előre kitervelten nyakukon, kezükön, arcukon megsebesítette. Mindkét rendőr állapota stabil, kielégítő.

Frissítés: kitüntetett polgárőr késelt

Az Index úgy tudja, hogy a házi őrizetben lévő V. László egy váci járőrpárost támadott meg, mialatt a rendőrök a kórházból az erdőkertesi otthonához vitték haza.

Pásztor László, Erdőkertes polgármestere a lapnak azt mondta: nagyjából tíz éve ismeri a férfit, aki évekig polgárőrként dolgozott a településen. Munkáját, feladatait lelkiismeretesen végezte, ami miatt az önkormányzat ki is tüntette. A problémák akkor kezdődtek, amikor élettársával megromlott a kapcsolata. A polgármester információi szerint 2-3 éve bűnügyi felügyelet alá is helyezték, mert súlyosan bántalmazta élettársát. V. László ekkortájt egyre többször került összetűzésbe a helyi körzeti megbízottal és a rendőrséggel is.

A polgármester hozzátette, azt egyelőre nem tudni, hogyan került hozzá kés, de

Lászlót ismerve biztosan nem azért, mert magában akart volna kárt tenni.

(atv - hvg - Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából