Ugrás a cikkhez
Reklám

Hivatalosan ma váltják le a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola igazgatóját – tudta meg a hvg az ügyet ismerő forrástól. Az információt megerősítette Léderer Tamás is, aki egy cigányok "felzárkóztatását" segítő tanodát működtet a településen.




Az eddigi igazgatót azután váltották le, hogy egy anya rendőrségi feljelentést tett ellene a 11 éves fia "bántalmazása" miatt, illetve a hatvani tankerülettől kérte eltávolítását. De arra persze nem pazarolta az energiát, hogy a fiacskáját megtanítsa viselkedni. Az eset részleteiről itt olvashat: Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás

"A diákokkal rendszeresen vannak fegyelmi problémák, sajnos a szülők sem fogják vissza őket. Amikor rendet teszek köztük, előfordul, hogy a szülők felháborodnak és fenyegetőznek mindenfélével, még a családom kiirtásával is" - nyilatkozta korábban az igazgató.
"Bandába verődnek, és csúnya beszéd, és verekedés, és elvesszük a többiek cuccait, és megfélemlítés, meg hasonlók" - írta le a helyzet egy anyuka.
Bővebben a kapcsolódó anyagban.
A tankerület vizsgálatot indított az ügyben, ennek az eredményéről nem adtak hivatalos tájékoztatást, így nem tudható, hogy az igazgató végleg távozik-e az iskolából, vagy tanárként maradhat, esetleg áthelyezték máshova.

Az eseményeket kirobbantó pofátlan cigány anyja hétfőn a lapnak mindenesetre azt mondta, az új vezető bemutatkozott neki, beszéltek pár szót, és a korábbi iskolaigazgatót is visszahozták helyettesnek.

Léderer Tamás elmondása szerint a gyerekek (mármint a cigány gyerekek) felszabadultak (értsd: arra számítanak, hogy mostantól korlátozás nélkül terrorizálhatják a magyarokat), ők is beszámoltak arról, hogy látták az új vezetőket, de iskolagyűlés még nem volt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomoz testi sértés gyanúja miatt, az anya legutolsó információja szerint az ügyet az egri kapitányságra helyezték át, egyelőre nem hallgatták meg őket.

Kapcsolódó: A demokrácia diadala: évenként 500 ezres "kártérítés" az osztálytársaikat terrorizáló fiatal cigánybűnözőknek





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából