Ugrás a cikkhez
Reklám

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az ideiglenes kiadatási letartóztatását egy férfinak, akit az Amerikai Egyesült Államok keresett nemzetközi elfogatóparancs alapján, csalás miatt.
A bíróság keddi közleményében azt írta, hogy az izraeli állampolgár 2014 és 2017 között Marylandben a társaival együtt befektetők tízezreit károsította meg, több mint 145 millió amerikai dollárral (mintegy 43,5 milliárd forint).

Mivel az érintett nem járult hozzá az egyszerűsített eljáráshoz, kiadatásáról a törvényszék a teljes kiadatási kérelem beérkezése után tud majd csak dönteni. A bíróság ezért hatvan napra elrendelte a férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását. A végzés nem végleges, mert az izraeli állampolgár fellebbezett ellene.

A rendőrség szombaton azt írta a honlapján, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködésben őrizetbe vettek két, nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött, Budapesten bujkáló férfit. Egyikük egy 28 éves francia-izraeli állampolgár, aki egy nemzetközi bűnbanda tagjaként több tízezer amerikai sértettet – jellemzően nyugdíjast – károsított meg kis összegű megtakarítások jelentős hozamú befektetésének ígéretével – közölték.

(MTI)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából