Ugrás a cikkhez
Reklám

Lassan már egy éve, hogy aktív politikai tevékenységet folytat a Mi Hazánk Ifjai. Láthattuk őket megemlékezéseken, nemzeti rendezvényeken, állatmenhelyeken, különféle demonstrációkon, külföldön és a Budapest Pride események megzavarásaiban is meghatározó szerepük volt a 2019-es évben. Ezen eltelt egy év apropóján beszélgettünk Walter Pál Péterrel, a Mi Hazánk Ifjai elnökével. A Betyársereg interjúja.




– Hogy állnak most az Ifjak? Minek köszönhető a hatalmas lelkesedés? Van még igény a nemzeti politizálásra egy Fidesz kormány idején? Mennyire vonzódnak a fiatalok a pártpolitikához?

– Most október végén lesz csak egy éve, hogy bejelentettük az Ifjak megalakulását, mint a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezete.

Azóta rengeteg munkaórát hagytunk magunk mögött, amik után nagyon sok tapasztalatot is szereztünk. Voltak, akik már más formában tevékenykednek és tesznek nemzetünk felemelkedéséért, de annál több ifjú veszi rá magát, hogy mozgalmunk ifjúsági szervezetének munkáját segítse elő.

Úgy gondolom, hogy hazánk jelenlegi helyzete egyre kevesebb lehetőséget biztosít a fiatalok számára, ahol azzal foglalkozhatnak és abból élhetnek meg, amit szeretnek csinálni. Meggyőződésem, hogy a jobboldali fiatalságban él a tettvágy, hogy tegyenek a nemzetük közösségéért és egyben saját maguk boldogulásáért, mert tudják: képesek rá.

A Fidesz álnemzeti kormányzása a nyitott szemmel járókat nem tudja megtéveszteni, így a legtöbben nem is igazán asszisztálnak a kormánypárt tevékenységéhez. Sokszor nem is értjük, hogy nevezheti akárki is nemzetinek a Fideszt, aki mai napig nem számoltatta el a szemkilövető Gyurcsányt, az ország egész területén figyelmen kívül hagyják aa kommunista nevekhez köthető közterületek és utcaneveket, (a sarló kalapácsokról, mint önkényuralmi jelkép nem is beszélve), minden évben folyamatosan engedélyezi fővárosunk szívében a deviáns Budapest Pride felvonulást, ami vallás- és kereszténygyalázó megnyilvánulásokkal folyik le minden évben, hoz olyan, a szólásszabadságot korlátozó gyülekezési törvényeket, melyben egyes közösségek nem nyilváníthatják ki egyébként nemzetépítő véleményüket, és egy olyan külpolitikát folytat, ahol szomszédos népek porig alázzák halottaink emlékét, vármegyéseket zárnak ártatlanul börtönbe és félmegoldásokat alkalmaz a migráció visszaszorítására, miközben ezrével engedi be a letelepedési kötvényt megvásárló migránsokat.

A még jelenleg egészségesen gondolkodó magyar fiatalokban hatalmas az igazságérzet. Szervezetünkön belül igyekszünk is felhívni tagjaink figyelmét, hogy akkor is álljanak ki az igazság mellett, ha sokszor egyedül maradnak a realizmus képviseletében, mert sajnos a hazug, szélsőliberális erők erősödésével a médián keresztül egyre aktívabban alkalmazzák majd a pszichológiai manipulációt, ami egyenlő a hazugsággal.




– Tehát ha jól értettem voltak bizonyos személyi változások/változtatások a szervezeteteken belül, ami látszólag nagyobb aktivitást váltott ki a tagságotokból. Hogy néz most ki az Ifjak vezetősége? Voltak akár ideológiai változások is bármelyik irányba?

– Én azt tapasztalom, hogy jelenleg egy sokkal hatékonyabb és szorgalmasabb vezetőséggel büszkélkedhetünk, akik legjobb tudásuk szerint dolgoznak és tesznek a magyar fiatalság számára élhetőbb jövőt alkotni. Vékony Csongor és Binder Csaba bajtársaim, barátaim, szervezetünk alelnökei a legrátermettebbek arra, hogy a toborzási folyamatok mellett olyan politikai tényezővé tegyük az Ifjakat a mindennapokban, ami hatással lehet bizonyos társadalmi kérdésekre is. Mindkét fiatalember bizalmamat élvezi, akikre az életemet, de még a nemzet jövőjét is rábíznám, hisz tudom, jó kezekben lenne. A három fős vezetőségünk munkáját, lényegében a toborzást regionális szervezők, bizalmasaink segítik.

Tanulva a Jobbik hibájából és ismerve elkötelezettségünket a szélsőjobboldal mellett, eszünkbe se jutna letérni arról az útról, amin elindultunk. Igyekszünk minél több magyar emberhez eljuttatni gondolkodásmódunkat és elképzeléseinket, de azt bármilyen nyomásra, vagy társadalmi igény szerint nem fogjuk megváltoztatni.




– Említetted, hogy nagyon sokan jelentkeznek és csatlakoznak is hozzátok. Mégis hányan vannak az Ifjak tagságában? Országos lefedettség jellemző a szervezetetekre? Hol vagytok a legaktívabbak?

– A Mi Hazánk Ifjai tagsága jelenleg több, mint száz fővel rendelkezik hivatalosan. A keleti régiókat már majd hogy nem teljesen lefedtük, nyugaton még pár megye kivételével még szervezés alatt vannak az alakulások, de pár hónap múlva teljes lesz az országos lefedettség.
Legaktívabb a fővárosi és Pest megyei tagságunk, ami a nagyon profi szervezésnek és folyamatos akciósorozatoknak, képzéseknek köszönhető. Kiemelném emellett a Borsod megyei és Győr-Moson-Sopron megyei közösségeink aktív munkásságát, akik most az önkormányzati választások idején napi szinten segítik gyűjteni az ajánlásokat.

Szeretném jelezni, hogy nem minden jelentkezőt veszünk fel sorainkba, hiszen számunkra a minőség sokkal fontosabb, mint a mennyiség. Vannak jelentkezők, akiknek gondolkodása és elkötelezettsége nem való az Ifjak közösségébe.




– Kicsit részletesebben a politikai tevékenységeitekről, például vegyük a Pride rendezvények megzavarásait, a Maccabi játékok elleni tiltakozást és az állatvédelmi tevékenységeiteket. Kik az akciók ötletgazdák ezen akciósorozatoknak? Terveztek még hasonló radikálisabb megnyilvánulásokat? Várhatók újdonságok?

– Az eddig lefolytatott akcióink ötletei jobboldali közösségünk több tagjától származnak. Az az igazság, hogy rengeteg ötlet és elképzelés van napirenden, de mindig mérlegelnünk kell az aktuális lehetőségeinket, hogy azokat milyen szinten tudjuk megvalósítani. Természetesen igyekszünk minél többet.

A Budapest Pride-hónapon, vagy inkább másfél hónapon körülbelül nyolc rendezvényére látogattak el az Ifjak, ebből öt esetben be sem engedtek, kettő rendezvényt pedig sikeresen felszámoltunk. Engem konkrétan név szerint kitiltottak az egyik kerekasztalbeszélgetésből, ahova egyébként Novák Előd sajtómunkatársaként érkezem volna rögzíteni a vitát, de a „demokrata és elfogadó” Momentum írásba adta, hogy mivel máshogy gondolkodom, a szervezők nem teszik lehetővé, hogy részt vegyek a rendezvényen. Ki kell emelnem a BS és a HVIM közreműködését és jelenlétét ezen időszakban, rengeteget segítettek az akciók során, ami a jövőben részünkről is kölcsönös lesz. Igyekszünk e két szervezettel a lehető legjobb kapcsolatot ápolni, ami úgy gondolom már most jelen van.

A „zsidó olimpia” megszervezését már hallásra felháborítónak tartjuk, ami egy kirekesztő, rasszista rendezvény volt a nemzetközi zsidóság szervezésében, amit a magyar nemzet adóforintjaiból finanszíroztak. Mi úgy gondoljuk nincs helye hazánkban hasonló, a magyar népet saját hazájában diszkrimináló események lebonyolításának!

A Zöld Hazánk, környezetvédelmi kabinetünk szakterülete az állatvédelmi akciók, melyekben mi is aktívan részt veszünk. Állatmenhelyeken való munkásságunk igyekszik az igény szerinti feladatokat ellátni, és nem saját szórakozásunk végett vagyunk jelen hasonló esetekben.

Egy radikális párt ifjúsági szervezeteként természetesen nem fogunk polkorrektté válni, a romboló és egészségtelen életmód és politika ellen a lehető legradikálisabb módon lépünk majd fel a jövőben is, hiszen úgy gondoljuk a deviánsok egyes tevékenységeinél a szép szó már nem használ.

Természetesen lesznek újdonságok, szervezés alatt vannak. Egyik nagyon fontos tervünk tagságunk fizikai képzése, a rendszeres edzés bevezetése, amire első körben Budapesten lesz lehetőség. Az önvédelem és a test képzése elsődleges célnak kell, hogy legyen az Ifjak számára!




– Hol lehet Titeket a legegyszerűbben elérni? Gondolom a liberális cenzúra legtöbb esetben rátok is kihat. Hogy tudtok kommunikálni egymás között vagy a jelentkezőitekkel?

– Természetesen minket sem kímélnek Zuckerbergék, az igazság kimondása okozza nekik a legnagyobb fájdalmat. Facebook-oldalunkat már egyszer véglegesen törölték, az újnak többször, több napra megvonták a láthatóságát és a bejegyzéseink elérésszámát a legalacsonyabb szintre generálja a közösségi portál.

Most egyenlőre Instagramon vagyunk elérhetőek „mihazankifjai” néven de a legbiztosabb kapcsolatfelvételi módszer az e-mail címünk: ifjaink@mihazank.hu

Ezen a két közösségi platformon várjuk szeretettel az érdeklődők megkeresését.

Pali, nagyon szépen köszönjük, hogy időt szakítottál a kérdéseink megválaszolására. További kitartó munkát kívánunk neked, nektek!

– Én köszönöm a lehetőséget. Kitartás, fel a győzelemre!





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából