Ugrás a cikkhez
Reklám

Speciális vírusos lázzal küzd Rukaya, a magyar orvoscsoport által szétválasztott egyik sziámi iker, állapota kritikus – közölte szerdán Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány. Rukayát továbbra is altatásban tartják és légzéstámogatást kap, de már önállóan lélegzik.

A több napos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás. Ám mivel a paraméterei és leletei problémát jeleztek az utóbbi napokban, orvosaink tesztet végeztek nála, mely pozitív eredményt mutatott. A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig sajnos életveszélyről beszélhetünk, írták a közleményben.

A másik testvér, Rabeya állapota ugyanakkor folyamatosan javul: miután a műtétet követően magához tért, mozgatni kezdte a végtagjait, felismerte az édesanyját, és figyelni kezdte a környezetét. A gyermek azóta egész mondatokban beszél, mosolyog, és szájon át eszik.
A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető Csókay András, illetve aneszteziológiai csapat vezetője, Csapody Marcell jelenleg is Dakkában tartózkodik.

(24.hu)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából