Ugrás a cikkhez
Reklám

2017. május 15-én ketten életüket vesztették a Budapesten a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében történt közlekedési balesetben. A baleset ügyében vádlott és jogosítványától a történeteket követően megfosztott Molnár Richárd előbb házi őrizetben, aztán pedig letartóztatásban volt, de idén februárban "szívbetegsége és szívműtétje miatt" kiengedték a börtönből.




A július 5-én, vagyis jövő pénteken bíróság elé álló maffiózó nemrégiben egy olyan videót osztott meg a világhálón, amin az látható, hogy a budakalászi Lupa Beach parkolójából kihajt egy sportkocsival.

A jogosítvány nélkül történő vezetés kapcsán az Indexnek (akik persze tapintatból nem tették ki a videót) sikerült megszólaltatnia Molnárt, aki ezt reagálta:

A Lupa egy magánterület, ott vezethetek, csak közúti forgalomban nem vehetek részt. Magánterületen az is vezethet, akinek nincs jogosítványa. Közúti forgalomban sofőrrel járok.

Az érvényben lévő KRESZ bevezető rendelkezései között, a rendelet hatálya címszó alatt az első paragrafus így fogalmaz:

E rendelet a Magyarország területén lévő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

Tehát amelyik magánút nincs a külön jogszabályban meghatározott módon elzárva a közforgalom elől, azon az úton érvényes a KRESZ, vagyis a közúti közlekedési szabályai a magánúton vezető autósra is vonatkoznak.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény 220. paragrafusa szerint:

Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetőleg a közúti forgalomban olyan gépi meghajtású járművet vezet, amelynek vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, továbbá aki e járművek vezetését ilyen személynek átengedi, szabálysértést követ el.

Amennyiben az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik járművezetésre jogosító okmánnyal, akkor a helyszíni bírság 45 000 forint, a pénzbírság pedig 90 000 forint.

Molnár Richárd idén tavasszal vásárolta meg legújabb Mercedesét, egy legalább 57 millió forintos Mercedes-AMG GT-R kupét.

"A drága autókra tök egyszerű a magyarázat. Mi foglalkozunk autókereskedéssel is, német autókat hoz be egy nagyon kedves barátom, egy német fiú, és tartós bérletbe adjuk ki őket. Ez egy teljesen hivatalos, a NAV által ellenőrzött cég, akin keresztül megy a dolog. Ezért fordul meg nálam nagyon sok drága autó" – nyilatkozta márciusban Molnár az Echo Tv Razzia című műsorának.

Molnár védője a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, szeretnék elérni, hogy a rendőrség szüntesse meg nyárra a bűnügyi felügyeletet, hogy külföldre is mehessen ártatlan Ricsike:

Jogerős bírósági döntés van arról, hogy az ügyfelünknek nem kell nyomkövetőt viselnie. Hogy ezen lesz-e változtatás, azaz lesz-e újabb ügyészi indítvány, azt nem lehet megmondani. De az ügyésznek természetesen joga, hogy indítványozza ezt. Ahogy nekünk is jogunk van ahhoz, hogy beadjunk egy indítványt, hogy a bíróság szüntesse meg nyárra a teljes bűnügyi felügyeletet, hogy akár külföldre is mehessen az ügyfelünk. Ha szökni akart volna, nyilván megtehette volna, hiszen nincs rajta nyomkövető

(hvg nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából