Ugrás a cikkhez
Reklám

A 28-i tárgyalási napon Csintalan Sándor 2007. december 11-ei megverése volt a téma.



Csintalan Sándor az ügy első bírósági eljárása során a Fővárosi Törvényszéken

Csintalan 9 órára volt beidézve, de nem jelent meg a bíróságon és ki se mentette magát a bírónál előre. Viszont kb. a tárgyalás kezdése körüli időben bejelentkezett élőben Facebook-videón egy kórházból, ahol valamilyen térdműtét miatt fekszik. Így aztán mindenki feleslegesen ment be 9 órára, és várni kellett, míg a 11 órára megidézett tanúk megjelentek.

A 11 órára megérkező két hölgy annak idején látott az utcán néhány fiatalembert a Csintalan megverése körüli időpontban, akik előbb egy csoportban beszélgettek az utca túloldalán, majd később sietve távoztak Csintalanék házával ellenkező irányba. Mivel az ügyészség feltételezése szerint ezek az emberek lehettek az elkövetők, ezért voltak a szemtanúk megidézve.

A tanúk vallomásaikban a fiatalemberek testmagasságáról tudtak érdemben nyilatkozni, amely nyilatkozatok kizárták, hogy az ügy vádlottjai lehettek volna azok a személyek.

Arról nem is beszélve, hogy az sem bizonyított kétséget kizáróan, hogy akiket a hölgyek láttak, azok azonosak voltak Csintalan helybenhagyóival.

A per májusban folytatódik.

Frissítés: a Magyarok Nyilaira mindig lehet hivatkozni

A tárgyalás napjának délutánján Csintalan Sándor megint élő videóval jelentkezett a Facebook-oldalán, amiben arra ugyan nem tért ki, hogy neki aznap meg kellett volna jelennie a bíróságon, de az ügyre utalva azt állította, hogy "a Magyarok Nyilai szétverték a térdeit, azóta ennek az örökségét hordja", és ezért kell neki a térdprotézis, amivel kapcsolatban most műtétje volt.

Hogy kik verték meg Csintalan Sándort, azt nem tudjuk, de a nyomozati anyagban az akkori sérüléseivel kapcsolatban több orvosi jelentés is szerepel.

A kórházi orvos szerint:

a sérülések gyógytartama nyolc napon belüli.

A kórházi zárójelentés szerint:

A comb zúzódása, a lábszár egyéb részeinek zúzódása szövődménymentes gyógyulás esetén előreláthatólag 8 napon belüli.

Végül a nyomozók kerítettek egy orvosszakértőt, aki napokkal a verés után megvizsgálta Csintalan zúzódásait, majd azt írta, hogy: "a bal térd zúzódásai 8 napon belül gyógyuló jellegűnek minősítendők. A jobb könyök, alkar, csukló és kézhát, valamint a jobb comb és térd tájék vérbeszűrődéses jellegű lágyrész zúzódásai büntetőjogi szempontból 8 napon túl gyógyuló jellegűnek minősítendő, a tényleges gyógytartam kb. 4 hétben határozandó meg."

Ezek alapján azért Csintalan Sándor kijelentése finoman szólva is túlzónak tűnik.

(Budaházy.org nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából