Ugrás a cikkhez
Reklám

Az izraeli hírközlő eszközök beszámoltak a Budai Várnegyedből való kitörés évfordulóján tartott városmajori nemzetközi emlékezésről. Az izraeli beszámolók megdöbbenve tudósítottak arról, hogy 2019-ben Magyarország fővárosában az emlékezők Adolf Hitler írásaiból idéztek, s „SS-egyenruhában” masíroztak. Közben emlékeztettek rá, hogy minderre abban az országban került sor, amelynek miniszterelnöke nemrégiben koszorút helyezett el a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban – tudósít az izraeli 2-es hírcsatorna.



Becsület napi megemlékezés a Városmajorban (fotó: JFDA)

Az izraeli 2-es tévécsatorna videóbeszámolójának narrációja a következő, történelmi ferdítésekkel, pontatlanságokkal átszőtt mondattal kezdődik: „Karlendítéssel, SS-egyenruhában, náci keresztekkel és lefordításra főleg Izraelben nem szoruló jelszavakkal gyűlt össze Budapesten a világ minden részéből több száz neonáci, hogy megemlékezzen a Becsület Napjáról, amikor a szovjet hadsereg megfutamította a Magyarországot megszálló nácikat.”



Matthias Deyda németországi szónok felszólalása (fotó: JFDA)

Feliratos héber fordításban a videón Matthias Deyda németországi fölszólaló szavait is idézték: „A mi valódi ellenségünk az az önmagát ránk erőltető örök nemzetközi elit, amely uralma alá hajtotta a tömegtájékoztatási eszközöket, bankokat és a szórakoztatóipart. A városmajori, illetve egy korábbi, a budavári Kapisztrán téri emlékezésen készült képsorok alatt elhangzott továbbá: „2019-ben a Waffen SS emlékére összehívott emlékezésen a szónokok Hitler írásaiból idéztek annak az országnak a fővárosában, amelynek miniszterelnöke legutóbb a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontba is ellátogatott, s aki Binjámin Netanjáhu miniszterelnök közeli barátjának számít, s aki a jövő héten a kelet-európai jobboldali vezetők itteni csúcstalálkozója alkalmából ismét ellátogat hozzánk.”



Emlékezők egy csoportja a Városmajorban (fotó: JFDA)

A beszámoló még hitelesebbé tétele érdekében az izraeliek megszólaltatták Turai Barnabást, az ATV Izrael- és zsidóügyekben szakavatott (ám héberül azért nem tudó) újságíróját.



Turai Barnabás (fotó: LinkedIn)

„Ez a menetelés igen aggasztó, mert azt jelzi, hogy ezek az eszmék sok embert elbűvölnek. Szerintem kormányunknak jóval többet kellene tenni az ilyen érzések ellen”, nyilatkozta a szektatévé munkatársa, majd a narrációban elhangzik az is, hogy a „magyar” hírközlő eszközök nem számoltak be a tüntetésről.

Hering J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: A Városmajorba száműzte az orbáni tiltás a kitörés hőseiről emlékezőket - a szombat ellenére volt egy kis gettószag is





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából