Ugrás a cikkhez
Reklám

Advent harmadik vasárnapján Budapesten tüntettek a túlóratörvény elfogadása miatt. Az ironikus, Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr! címmel tartott demonstráció - kizárólag szombaton pihenő - felbujtói az állami televízió Kunigunda utcai székházához terelték az egyébként jogos felháborodástól vezérelt résztvevőket a tüntetés után, ahol több ballib képviselőt beengedtek az MTVA épületébe, akik ott is töltötték az éjszakát. Az eset pikantériája, hogy jórészt azok akarják most beolvastatni 5 pontos petíciójukat, akik, vagy akiknek pártjai 2006-ban ugyanezért a tüntetők közé lövettek. Cikkünk frissül.



Szél és Hadházy kidobatta magát

A balliberális politikusok közölték: addig maradnak, amíg nem olvashatják be adásba a követeléseiket.

Erre sem vasárnap este, sem hétfő reggel nem kaptak lehetőséget. A stúdióba vezető útjukat, mely nem mellékesen közérdekű üzem működésének megzavarása, biztonsági őrök állták el, valamint megnehezítették a politikusok közlekedését a székházban. Olyannyira, hogy a szocionista Szanyi Tibor, jelenleg EP-, 2006-ban szemkilövető Gyurcsány-kormánypárti országgyűlési képviselő hívta is a rendőröket, mert szerinte az épületben akadályozzák a szabad mozgásában. És a pofátlanságtól nem szakadt rájuk a székház teteje.

Az MTVA épületében hétfő reggel tartózkodó politikusok közt van: Hadházy Ákos "független" (az LMP volt társelnöke), Szél Bernadett "független" (az LMP volt társelnöke), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Újhelyi István (MSZP), Szanyi Tibor (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Székely Sándor (DK), Varjú László (DK), Ungár Péter (LMP), Bősz Anett (Liberálisok), Kepli Lajos (Jobbik), Varga-Damm Andrea (Jobbik), Stummer János (Jobbik).

Íme a ballibek 5 pontos petíciója, amelyet már jobban megismert ország-világ, mintha a propagandatévében beolvasták volna:

A reggeli órákban Hadházy Ákost a biztonsági őrök nem engedték fel egy lépcsőn, így a mellett próbált felmászni, de ezt már megelégelték, és kivezették az épületből. „Rendőrség! Megtámadtak! Jöjjenek be!” – kiabálták közben a benti ballib képviselők, mint a cigányok. Szél szerint "félelemkeltő, borzalmas" a helyzet, de azt is hazudta, hogy verik az országgyűlési képviselőket, de végre kivezették őt is az épületből.




Rendőrök léptek oda Szélhez, azt kérdik tőle, tudnak-e segíteni. "Feljelentést szeretnék tenni" – mondja erre Hadházy. "Nem balhét akartunk, nem provokáltunk senkit" – állította Szél, aki élőben közvetítette az eseményeket a zsidó közösségi portálon, amely visszanézhető alább.

Különösen szórakoztatóvá teszi a videó megtekintését Szél Bernadett folyamatos rikácsolása, akinek olyan szállóigegyanús kijelentések hagyták el a száját, mint például a "hová tették Hadházy Ákost?", vagy a cseppet sem túlzó, a képviselő elszállításakor elhangzó "meg fogják ölni!!!" mondatok. És persze mindez heroikus műzaklatottsággal dramatizálva.

(A performansz 38:30-tól kezdődik.)

Szocionista megerősítés: összekovácsolódtak a Jobbikkal

Tegnap Szabó Tímea, ma pedig Ujhelyi István pecsételte meg a torz frigyet.

Összekovácsolta az ellenzéket a köztévében éjszakázás - erről beszélt az MSZP-s Ujhelyi István is. Szerinte az éjszaka folyamán MSZP-s, jobbikos, DK-s, LMP-s, párbeszédes és egyéb ellenzékiek együtt álltak ki a Fidesz ellen.

A bent maradt ellenzékiek próbálják összeszedni Hadházy és Szél személyes holmijait - írja az Index.

Együtt a szemkilövető banda...

Lassan az összes szocionista képviselő megérkezik az MTVA-székházhoz, nemrég Korózs Lajos, Molnár Zsolt és Arató Gergely (DK) is bejutottak a székházba. Az Index szerint nem a főbejáraton, hanem egy hátsó bejáraton keresztül. Korábban Hiszékeny Dezső, Harangozó Tamás és Bangóné Borbély Ildikó is bejutottak.

Eközben érkeznek a közmédiások dolgozni, nekik viszont, úgy tűnik, nehezebb bejutni az épületbe, mint a ballibeknek, a főbejáraton kívül ugyanis minden bejárat zárva van. A kint lévő médiumok újságírói igazítják őket útba.

Az épület előtt pár "civil" tüntető fagyoskodik.

...és a Jobbik

Az MSZP-s Molnár Zsolt, a jobbikos Szilágyi György és a párbeszédes Tordai Bence is az épületben van. Egy hátsó bejáraton jutottak be, amikor éppen munkások jöttek kifelé. A Zsindex beszélt Molnárral, aki azt mondta, hogy az épület egyik olyan részén mászkálnak, ahol a programszerkesztés zajlik. Megerősítette, hogy nincsenek rendőrök az épületben.

"Itt most félre kell tenni minden ideológiai, világnézetbeli ellentétet" - hangoztatta "élőzése" közben Bana Tibor jobbikos ogy. képviselő (aki az Index szerint egyébként "Balla Tibor").

Az MTVA feljelentést tett

Az MTVA közleménye szerint az ellenzéki politikusoknak jogában áll ugyan belépni az intézménybe, de ez nem egyenlő azzal, hogy zavarhatják a közérdekű üzemben folyó munkát.

Mint írják: "az ellenzéki politikusok azzal próbálták megzsarolni az MTVA-t, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor majd 'bejön' az utcáról több ezer dühös ember. Mindeközben az utcán kövekkel, üvegekkel dobálták a rendőröket".

A közleményből az is kiderül, hogy a székházban éjszakázó politikusok hamis tűzriadót csináltak (ezzel a jobbikos Stummer János maga dicsekedett el a tüntetőknek, részletek itt - a szerk.), ajtókat nyitogattak, igyekeztek bejutni az elzárt területre, mindezt közvetítették a közösségi médiában.

Az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt az MTVA feljelentést is tett a rendőrségen - írják a közleményben.



Berni és Áki kipenderítése

Lassan a 2006-os szemkilövető teljes frakciója ott van

A DK-s Gréczy Zsolt, Molnár Zsolt, Niedermüller Péter, Korózs Lajos és az alább közvetítő jobbikos Szilágyi György átmásztak egy kerítésen, úgy jutottak be az épületbe.

A "nemzeti ellenálló urak" közvetítése az épületből:

A komcsik agitprop közvetítése alább:

Jakabok összekovácsolódása, egy DK-s "szétverése" és "Sipánka Kettő" háborús sérülése - néhány érdekesség

A kerítésmászó Jakabnak a szocionista Nyakó István tartja a bakot. Rögtönzött sajttáj az MTVA-székház előtt:

A DK szerint a stúdióba betörni óhajtó képviselőjüket, Varju Lászlót "szanaszét verték" a biztonsági őrök. Nos, ezek vagy nem láttak még soha verekedést, vagy az élő közvetítés alatt is hazudnak:

A szintén az épületben kóválygó Kunhalmi Ágnes bekötött lábát mutogatja elvtársai élő közvetítésében.

"A szocialista politikus egy dulakodás során a térdére esett, most egy kendővel bekötött lábbal ül a stúdió előtt, és arról beszél, hogyan pocskondiázza a tüntetőket és az ellenzéki képviselőket a kormánypárti sajtó" - írja az Index. Lássuk hát azt a "dulakodást", ahol Lendvai 2.0 a szörnyű háborús sérülését szerezte:

Birtokvédelmi eljárást indított Óbuda jegyzője

Kiss Anita, Óbuda-Békásmegyer jegyzője helyszíni szemlét folytatott. A jegyző elmondta, hogy Papp Dániel (az MTVA megbízott vezérigazgatója) bejelentést tett nála, hogy a székházban az eredeti birtokállapotot állítsa helyre. A demonstráció Papp szerint napról napra veszélyesebb méreteket ölt, zavarják az MTVA munkatársait. A jegyző közölte, hogy birtokvédelmi eljárást indított, mert ez a kötelessége.

A jegyző által elmondottakat az ellenzéki képviselők kinevették.

Míg az elvtársak pihennek, a "jakabok" közvetítenek:

Az összekovácsolódás jegyében.

Akkor sem tudnák beolvasni a követeléseiket, ha a biztonságiak átengednék őket

Ha át is jutnának a biztonsági őrök sorfalán, az ellenzéki képviselők akkor sem tudnák beolvasni a követeléseiket – mondta a HVG egy köztévés forrása.

Nagyjából két tucat kolléga rekedt az MTVA székházának newsroomában, vagyis a hírközpontban, az ajtót belülről bezárták, így jelenleg pisilni sem tudnak kimenni, és már kezdenek aggódni – mindezt a köztévé egyik névtelenséget kérő munkatársától tudják, ugyanis telefonon tartják a kapcsolatot.

"Mi szívtuk meg"

"Mi szívtuk meg" – válaszolta keresetlenül arra, hogy a köztévé, annak is a benn lévő munkatársai ellen tüzelik az egyébként jogos népharagot a ballibek. "Ez egy gyár, ezek emberek, akik a munkájukat végzik, letolják a műszakot és a többi idejükben próbálnak nem foglalkozni ezzel" – mondta.

A köztévé technikáját ismerve azt is elmondta: a folyamatosan a stúdió, az adásvezérlő és a newsroom körül tartózkodó, onnan tovább nem engedett ellenzéki képviselők akkor sem tudnák beolvasni az 5 pontos követelésüket, ha bejutnának ezek bármelyikébe. "Nagyon komoly, többszörös informatikai háttér van, egyszerűen átkapcsolnának a másik szinten lévő vezérlőbe" – magyarázta.

Vagyis az ellenzéki képviselők akciója csak demonstratív jellegű lehet, de ha nem veszik rá a tévé vezetését (illetve a felettük állókat) az együttműködésre, teljesen esélytelen, hogy bármit elérjenek, még akkor is, ha az útjukat álló biztonsági személyzet átengedné őket.

"Az új ellenzék megszületett"

Közös sajtótájékoztatót közvetített a Jobbik jóvoltából az MTVA-székházból az összekovácsolódott ballib ellenzék.

Fél ötkor nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak a köztévénél a ballib ellenzék a pártjainak vezetői, ami azért lesz új pillanat, mert eddig a pártok képviselői mozogtak együtt, a vezetőik még nem - írja az Index.

Az első szoci-Jobbik "tévéműsor" is elkészült

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s és Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos képviselők az alábbi közvetítésben (16:10-től) próbálták meg elmondani, hogyan kéne működnie a köztévének. Többek között egy Család-barát-plakát előtt oktatták a közmédia dolgozóit.

A földön fekve mártírkodik Varju

Azt állítja a DK-s, hogy őt bizony nagyon megverték a biztonságiak.

Az elvtársak aggódnak

Szolidaritásból hasra vágták magukat.

A joggal felháborodott tömeget félrevezető felbujtók hatásvadász módon, összekulcsolt kézzel feküdtek a földön a biztonsági őrök előtt, mert a gyurcsányista szárnyuk szerint Varju Lászlót megverték a biztonságiak. Tordai Bence rendőrt, Molnár Csaba mentőt hívott szegény mártírhoz.




A földön az összekovácsolódott új ellenzék, Jakab Péter (Jobbik), Bősz Anett (Liberálisok), Gréczy Zsolt (DK), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Niedermüller Péter (DK) fekszik. Ha ennyi cselekvésre képesek, biztosan jól elboldogulnának egy ország vezetésével is.

A rendőrség felszólította a képviselőket, hogy hagyják el a köztévé területét

A rendőrség odament az épületen kívül, de a kerítésen belül tartózkodó országgyűlési képviselőkhöz, hogy a III. kerületi jegyző határozata alapján (ebben birtokvédelmi eljárást indított a köztévé épületére) el kell hagyniuk a területet, különben rendőri intézkedésre kerülhet sor. A képviselők közben arra kérik a rendőröket, hogy segítsenek nekik érvényesíteni képviselői jogukat, hogy bemehessen a köztévét mint közintézményt ellenőrizni.

Tordai Bence (Párbeszéd) élő videóján látszott az intézkedés, de Tordaiék nem akarnak kimenni az MTVA-székházból.

A rendőrség felolvasta a birtokvédelmi eljárás ügyében hozott határozatot.

Vadai jogokat követel:

Szél "Meg fogják ölni" Bernadett legutóbbi panaszai:

A Mérce élő közvetítése:

A szélliberális lap információi szerint rövidesen kiszorítják a székházban héderezőket, de ennek egyelőre semmi jele, sőt a ballibek épp egy bejelentett tüntetésen hergelik a jobb kormányra és jobb ellenzékre méltó tüntetőket.

Az épületben tartózkodók jelenleg a következők: Kunhalmi Ágnes (DK), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd), Jakab Péter (Jobbik), Gréczy Zsolt (DK), Niedermüller Péter (DK), Bősz Anett (Liberális[ok]), Korózs Lajos (MSZP), Szabó Szabolcs (ex-Együtt, ex-LMP, most "független"), Oláh Lajos (DK).

(Kuruc.info - 24 - Index - MTI - HVG nyomán)

Friss közvetítés a hétfő esti eseményekről: "Nem megyünk haza!", "Aki ugrál, Soros-bérenc!" - tüntetés az MTVA-székház előtt

Tegnapi tudósításunk itt érhető el: Azok olvastatnának be petíciót a köztévében, akik 2006-ban ugyanezért közénk lövettek - élő közvetítés

Kapcsolódó: Ezt is megértük: a szemkilövető pártjával adott ki közös közleményt a Jobbik - a többi ballibbel együtt





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából