Ugrás a cikkhez
Reklám

"Nem megyünk haza!", "Aki ugrál, Soros-bérenc!" - skandálta az MTVA-székház előtt a tolvajkormány ellen jogos haraggal összegyűlt, de az összekovácsolódott baloldal által csúnyán megvezetett tüntetők egy része, miután "hivatalosan" befejeződött a csak szombati napon nem dolgozók által szervezett hétfő esti néphergelés. Összefoglalónk a napközbeni eseményekről itt olvasható.



Az összekovácsolódott új ellenzék cselekvési terve: Jakab Péter (Jobbik), Bősz Anett (Liberálisok), Gréczy Zsolt (DK), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Niedermüller Péter (DK) az MTVA-székházban (bővebben a kapcsolódóban)

Az Index szerint 2000-2500 fős lehetett a tömeg a tüntetés végén.

Korábbi élő közvetítésük itt nézhető vissza:

A fajtársi HVG is közvetített:

A szintén szélliberális Mérce korábbi közvetítése alább:

Márki-Zay Péter is túlóráztat

Vélelmezhetően az összekovácsolódott baloldali ellenzék friss tagja, a Jobbik hozott még a tiltakozóknak egy siófoki polgármestert és egy Márki-Zay Pétert, csak hogy hétfőn is tudjanak túlórázni.

Az Index szerint nagyjából 1500-an lehetnek még a helyszínen.




Közülük néhányan elkezdtek tüzet rakni. Páran hosszú távra terveznek - reménykedik az Index.

Mint írják, "felkészülten érkeztek, fahasábokkal, abból rakják a tüzet a színpad mögött".

Befejezték a héderezést

Márki-Zay után Sneider Tamás, önjelölt Jobbik-elnök próbált - képességeihez mérten - gyújtó beszédet mondani, megágyazni a székházfoglalók kijövetelének.

A baloldali ellenzék képviselői pedig végre kivonultak a székházból, és majd egy nap után csatlakoztak a tüntetők hergeléséhez.

Jakabok a színpadon




Néhányan elindultak a Hír Tv felé

Állítólag a Momentum találta ki, hogy a Hír Tv legyen a céltalanság következő célpontja, de a másik 21. századi párt, a Jobbik zászlóival vezetik a megindult tüntetők egy csoportját. A Kunigunda útjáról balra fordult a menet a Bojtár utcán, de a Hír Tv biztosan nem arra van...

A tiltakozók nagyobb része egyelőre marad a helyszínen, ahol "elég nagy a pangás, nincs akciószag" - fogalmazott a Zsindex egyhén buzi riportere.

A Momentum vezetésével sétálgat egy csoport

A 24.hu korábbi közvetítése.

Szállingóznak el az MTVA-székház elől, morzsolódnak a menetelők

Levonultak az ifjú jobbikosok is „Adjon az Isten szebb jövőt!" felkiáltással. Hogy Vadaiék mit szólnak majd ehhez, arra csak Szávay Pista tudja a tűpontos választ. Nagyjából 200-an maradhattak a székháznál, ők tüzet raktak a távhővezeték alatt.



Ági egyik lehetséges reakciója új pajtásai elköszönésére

Folyamatosan szállingóznak el az emberek - jelentette az Index tudósítója, de azt is közölte a lap, hogy a "székháztúrás" tüntetők (lásd bővebben a 24.hu közvetítésében) is morzsolódnak, egy részük levált, vagy ottmaradt kicsit a Mediaworks előtt, vagy elindult a Katinyi mártírok parkja felé.

Lassan a rendőrök is levonulnak

A tűznél táncoltak, zenéltek, de aztán egyszer csak megjelent nyolc rendőr porral oltókkal, és hamar eloltották a raklapokból rakott tüzet, jelentette az Index tudósítója.

Volt egy-egy petárda is még, de folyamatosan fogynak az emberek a Kunigunda útjánál. A lap információi szerint egyes részeken a rendőrök is hamarosan levonulnak.

Közben visszaérkeztek az MTVA-székházhoz, a Kunigunda útjára a városban sétálgatók. Néhány százan maradhattak összesen a visszatérőkkel és az addig is ott maradókkal.

(Kuruc.info - Index - HVG - 24 - Mérce nyomán)

A hétfői nap eseményei: "Verik az országgyűlési képviselőket" - hazudta Szél, miután kidobatták magukat Hadházyval az MTVA-székházból





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából