Ugrás a cikkhez
Reklám

Költségvetési csalás és pénzmosás miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy fesztiválszervező csoport ellen, az ügyben magyar és külföldi cégek is érintettek – közölte a hivatal az MTI-vel. A nyomozás során kiderült, hogy az érintett magyar cég idén befizetett adójának értéke elérte a 90 millió forintot, míg a társaság az elmúlt 5 év alatt csupán 13 millió forintot fizetett be a költségvetésbe.

A közlemény szerint a csoport ciprusi cégeken keresztül értékesítette a jegyeket, és a bevétel egy részét egy szlovák társasághoz utalta. Onnan a pénzt felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlára. A költségvetésnek okozott kár a NAV szerint meghaladja a 360 millió forintot, és mintegy 2,7 milliárd forint a pénzmosásban érintett összeg.

A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói már lefoglaltak, illetve zároltak magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW-t. Nemzetközi segítséggel sikerült egy 420 millió forintot érő szlovák szállodát is zár alá venni, valamint egy magyarországi ingatlant, ami 210 millió forintot ér. Ezzel összesen 1 milliárd 188 millió forint vagyon biztosítja a kár megtérülését.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából