Ugrás a cikkhez
Reklám

Hivatalosan is megtette az első lépést Márki-Zay Péter afelé, hogy megalakuljon a már sokat emlegetett egyesület, azzal, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester és társai aláírták az alapításhoz szükséges dokumentumokat az ügyvédnél kedden – tudta meg az atv.hu.




A polgármester megerősítette az értesülést, és azt mondta: már régebb óta szeretnének egy olyan egyesületet vagy mozgalmat, amely "képes összeterelni egy egységes ellenzéket az önkormányzati választásra".

A cél az lenne, amit ő már az országgyűlési választás előtt is szorgalmazott: egy ellenzéki jelölt álljon szemben egy fideszes kihívóval.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az önkormányzati választás egy alulról építkező folyamat. Nem ehhez kell tehát az ő egyesületük, sokkal inkább támogatni szeretnék ezt az alulról építkezést, a szakmai segítségükkel, amelynek célja a már említett egy ellenzéki jelölt és az ő támogatása. Kiemelte: nem a pártok ellenében, hanem velük, azokat kiegészítve működnének együtt.

Korábban írtuk:

- Sneider új harcostársa szerint szükség van a Magyar Gárdára - melyben zsidók és cigányok vonulnának

- "A mély elszántság sütött a szavainkból" - Sneider az ellenzéki nagykoalícióról álmodó Márki-Zayban talált szövetségest





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából