Ugrás a cikkhez
Reklám

"Örültem a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tartok tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására" – írta meglepő és szokatlan Facebook-bejegyzésében Sebes Gábor, budafok-tétényi fideszes önkormányzati képviselő. A szokatlan írásban Sebes azt fejtegeti, hogy „a jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rak” a korrupció írja az MNO.

„Tévednek, ha azt hiszik, hogy nyolc év propagandájával ki lehet ölni az emberekből a tisztességes kormányzás, az önzetlen politikusok iránti igényt” – írta Sebes, és felsorol több, korábban nyilvánosságra került ügyet is. „A kitiltási ügynek erős figyelmeztetésnek kellett volna lennie, de nem hatott. Miért várják meg a következő figyelmeztetést? Nem beszélve arról, hogy az Európai Unióban a magyar kormány ellenfeleinek is erős fegyvert adnak a kezébe, és csak politikai döntés kérdése, mikor élesítik ezt a fegyvert” – írta.




"Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében" – szól a legkeményebb kritika. Sebes szerint az sem ellenérv, hogy a „nemzeti burzsoáziát csak így lehet létrehozni”, mert „mi ebben a burzsoáziában a nemzeti?” „Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?” – teszi fel a képviselő a költői kérdést. Felrója a kormánynak ugyanakkor azt is, hogy nem tett semmit a kommunista állambiztonsági múlt feltárásáért, sőt, kinevezett III/III-as múltú belügyi államtitkárt, Tasnádi Pétert. Ez szerinte „nem csak a rémes káderpolitikát” mutatja, hanem „a pártállami múlthoz való ambivalens viszonyt is illusztrálja”.

Sebes ugyanakkor úgy tesz, mintha a választók nem lennének tisztában ezzel. „A korrupcióban az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi egy olyan bűnben, amit nem követtek el. Ugyanis nincs feltételes szavazás, nem lehet úgy Orbánra és a Fideszre szavazni, hogy rátok szavazok, de csak ha abbahagyjátok a lopást” – áll a bejegyzésben.

Nem bízva a véletlenben, készítettünk képernyőmentést a bűnök hosszú lajstromozásáról:














Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából