Ugrás a cikkhez
Reklám

Elkezdődött a globális vízválság, amelynek közvetett hatásait Magyarországon is érezni lehet – fejtette ki a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője. Kőrösi Csaba az M1 szombat délelőtti műsorában azt mondta, már nem vehető adottságnak, hogy mindig és mindenkor kellő mennyiségű és minőségű víz áll rendelkezésre, elkezdődött egy globális kihatású vízválság.

Közölte, ennek közvetlen hatásait Magyarországon még nem érezni, mert a vízkészletek elegendők, és a víz minősége is jó. Ugyanakkor a világban több helyen válságos helyzet alakult ki a vízhiány, az áradás vagy a rossz minőségű víz miatt. Ezek az események eddig lokálisak voltak, de most már összekapcsolódnak, öt-tizenötmillió emberre hatnak, az emberek elhagyják otthonukat, és ezt érzi meg most Magyarország is – mondta.

Kőrösi Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a világon a szennyvíz nyolcvan százalékát még mindig kezeletlenül engedik vissza a természetbe, emellett a vízkészlet gyorsan csökken. Ezzel két végén égetjük a gyertyát – fogalmazott.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából